Günlük Zikir Ve Dualar

Günlük Zikir Ve Dualar

 

·     "Kullarım, beni sana soracak olurlarsa, gerçekten de ben pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin çağrısına cevap veririm. Öyleyse onlar da bana cevap versinler ve bana inansınlar ki doğruya erişsinler." (Bakara, 186)

·     Allah’ü Teâlâ birine dua etmesini takdir etmişse, kabul etmeyi de takdir etmiştir. (Ebû Nuaym)

·     “Namaza kalktığında, dünyaya vedâ eden bir kimse gibi namaz kıl!” (İbn-i Mâce, Zühd, 15)

·     Dua etme arzusu gelince, dua edin. Çünkü bu, duanın kabul olacağına alâmettir. (Tirmizi)

·     “Allah Teâlâ dualarınızı kabul eder. Ancak kabul edilmesi için acele etmeyin; dua ettim de kabul edilmedi (demeyin).” (Buhârî, Da’vât, 22; Müslim, Zikir, 92)

·     Kulun kalbine dua etme arzusu geldiğinde Rabbine dua etsin. Çünkü Allah Teâlâ onu kabul edecektir.” (Camiü’s-Sağir, 1/225)

·     “Allah’ü Teâlâ’ya kabul edileceğini gerçekten bilerek dua ediniz. Biliniz ki Allah, kendinden gafil olan kalpten, umursamazlık ve oyun eğlence türünden yapılan duaları kabul etmez.” (Tirmizi, Daavat, 66)

·     "Kime dua kapısı açılmış ise ona rahmet kapıları açılmış demektir. Allah'a, taleb edilen (dünyevi şey)lerden Allah’ü Teâlâ’nın en çok sevdiği afiyettir. Dua, inen ve henüz inmeyen her çeşit (musibet) için faydalıdır. Kazayı sadece dua geri çevirir. Öyle ise sizlere dua etmek gerekir." (Tirmizî, Daavat 112)

 

Allah’ü Teâlâ’nın merhametinden uzak olan gazabına uğrayıp hem dünyada hem de ahirette kovulmuş lânetlenmiş olan şeytanın kötülüklerinden, sığınırım ve rabbimden yardım isterim! Dünya’da yarattıkları iyilere de, kötülere de herkese rızık ve sayısız nimetler veren hepsine rahmet eden merhamet eden ahirette ise yalnız müminlere merhamet eden ve sonsuz nimetler veren Allah’ü Teâlâ’nın ismiyle başlarım. Allaha hamd, Rasulune salât ve selâm ve Aline ve ashabının tümüne olsun!

Euzübillahimineşşeytanirracim. Bismillâhirrahmânirrahîm okunur. Elhamdulilahi rabbil âlemin vesselatu vesselâmu âlâ Rasuline Muhammed’in ve alihi ve sahbihi ecmaîn.

أَعُوذُ بِاللّٰهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجيمِ، بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحيمِ. اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ العَالَمِينَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلٰى رَسُولِنَا مُحَمَّدٍ وَآلِهِ وَصَحْبِهِ اَجْمَعِينْ.

1 Defa

İstiaze ve Besmele-i Şerif

001             

1. Rahmân ve Rahîm olan Allah'ü Teâlâ’nın ismiyle.

2. Hamd Âlemlerin Rabbi Allah'adır.

3. Rahman'dır, Rahim'dir O.

4. Hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) mâlikidir.

5. (Allah’m!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.

6. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet.

7. Gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

1- Bismillahirrahmânirrahîm.

2- Elhamdü lillâhi rabbil'alemin

3- Errahmânir'rahim

4- Mâliki yevmiddin

5- İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în

6- İhdinessırâtel müstakîm

7- Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ ﴿١﴾ اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَمِينَۙ ﴿٢﴾ اَلرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِۙ ﴿٣﴾ مَالِكِ يوْمِ الدِّينِۜ ﴿٤﴾ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَاِيَّاكَ نَسْتَعِينُۜ ﴿٥﴾ اِهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَۙ ﴿٦﴾ صِرَاطَ الَّذِينَ اَنْعَمْتَ عَلَيهِمْۙ غَيرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيهِمْ وَلَا الضَّٓالِّينَ ﴿٧﴾

1 Defa

Fatiha Sûresi

002             

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ü Teâlâ’nın ismiyle.

Sizin ilâhınız bir tek ilâhtır. O’ndan başka ilâh yoktur. O, Rahmân’dır, Rahîm’dir. Allah'dan başka hiç bir ilah yoktur. O, daima yaşayan, daima duran, bütün varlıkları ayakta tutandır. O'nu ne gaflet basar, ne de uyku.

Göklerdeki ve yerdeki herşey O’nundur. O'nun izni olmadan huzurunda şefaat etmek kimin haddine! Onların önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir.

Onlar ise, O'nun dilediği kadarından başka ilminden hiçbir şey kavrayamazlar.

O'nun hükümdarlığı, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Her ikisini görüp gözetmek, ona bir ağırlık da vermez. O, çok yüce, çok büyüktür.

Elif lâm mim. Ve ilâhukum ilâhun vâhid, lâ ilâhe illâ huver rahmânur rahîm.

Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezî yeşfeu indehu illâ bi'iznih, ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm, velâ yü-hîtûne bi'şey'in min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azîm.

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحيمِالٓمٓۚ وَاِلٰهُكُمْ اِلٰهٌ وَاحِدٌۚ لَٓا اِلٰهَ إلَا هُوَ الرَّحْمٰنُ الرَّح۪يمُ۟ اَللّٰهُ لَٓا اِلٰهَ إلَا هُوَ ۚ اَلْحَيُّ الْقَيُّومُۚ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌۜ لَهُ مَا فِي السَّمٰوَاتِ وَمَا فِي الَارْضِۜ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُٓ إلَا بِاِذْنِهِۜ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ اَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْۚ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِٓ إلَا بِمَا شَٓاءَۚ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمٰوَاتِ وَإلَارْضَۚ وَلَا يَؤُ۫دُهُ حِفْظُهُمَاۚ وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ

3 Defa

İhlâs Sûresi

003             

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ü Teâlâ’nın ismiyle.

 1. De ki: O, Allah'tır, bir tektir. 2. Allah Teâlâ Samed'dir. (Her şey O'na muhtaçtır; O, hiçbir şeye muhtaç değildir.) 3. O'ndan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). 4. Hiçbir şey O'na denk ve benzer değildir.

Bismillahirrahmânirrahîm

1- Kul hüvellâhü ehad

2- Allâhüssamed

3- Lem yelid ve lem yûled

4- Ve lem yekün lehû küfüven ehad.

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ قُلْ هُوَ اللّٰهُ اَحَدٌۚ ﴿١﴾ اَللّٰهُ الصَّمَدُۚ ﴿٢﴾ لَمْ يلِدْ وَلَمْ يولَدْۙ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُواً اَحَدٌ ﴿٤﴾

1 Defa

Felâk Sûresi

004             

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ü Teâlâ’nın ismiyle.

De ki: Yarattığı şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden, haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah aydınlığının Rabbine sığınırım.

Bismillahirrahmânirrahîm.

Kul, euzü birabbil felâk, min şerri ma halak ve min şerri gasikin iza vekab, ve min şerri neffassâti fil ukad, ve min şerri hâsidin iza hased.

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِۙ ﴿١﴾ مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَۙ﴿٢﴾ وَمِنْ شَرِّ غَاسِقٍ اِذَا وَقَبَۙ ﴿٣﴾ وَمِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِۙ ﴿٤﴾ وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ اِذَا حَسَدَ ﴿٥﴾

1 Defa

Nas Sûresi

005             

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ü Teâlâ’nın ismiyle.

De ki: Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlah’ına sığınırım.

Bismillahirrahmânirrahîm.

Kul, euzü birabbin nâs, melikin nâs, ilâhin nâs, min şerril vasvasil hannas, elleziy yuvesvisu fiy sudûrin nâs, minel cinneti ven nâs.

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِۙ ﴿١﴾ مَلِكِ النَّاسِۙ ﴿٢﴾ اِلٰهِ النَّاسِۙ ﴿٣﴾ مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِۙ ﴿٤﴾ اَلَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِۙ ﴿٥﴾ مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ ﴿٦﴾

1 Defa

006             

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ü Teâlâ’nın ismiyle.

Allah’ım! Senden istiyorum. Hamd Sanadır, Senden başka ilâh yoktur. Sen, ihsanı bol olan, gökleri ve yeri harika bir şekilde yaratan, celâl ve ikram sahibisin. Ey Hayy ve Kayyûm olan Allah’ım! (Ebu Davud, el-Vitr, 23; et-Tirmizî, ed-Daavat, 100; Ahmed b. Hanbel, III/120)

Bismillahirrahmânirrahîm. Allahumme İnni Eselüke bi Enne Leke’l-Hamdu, Lâ ilahe illa ente’l-Mennanu Bediu’s-semavati ve’l-ardi, Ya Ze’l-Celali ve’l-İkram, ya Hayy ya Kayyûm!

اَللَّهُمَّ! إِنِّي أَسْأَلُكَ بِأَنَّ لَكَ الْحَمْدُ، لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ الْمَنَّانُ، بَدِيعُ السَّمَوَاتِ وَالَارْضِ، يٓا ذَا الْجَلَالِ وَالَاكْرَامِ، يٓا حَيُّ يٓا قَيُّومُ.

1 Defa

007             

Rabbim işimi kolaylaştır, güçleştirme, Rabbim bu işi hayırla tamamla!

Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bil-hayr

رَبِّ يَسِّرْ وَلَا تُعَسِّرْ رَبِّ تَمِّمْ بِالْخَيْر.

1 Defa

008             

Ey Rabbim! Kalbime genişlik ver! İşimi bana kolaylaştır! Dilimde bulunan düğümü çöz de, anlasınlar beni! (Taha Sûresi: 25, 26, 27, 28)

Rabbişrahli sadri ve yessirli emri. Vahlul ukdeten min lisani yefkahu kavli

رَبِّ اشْرَحْ ل۪ي صَدْر۪يۙ ﴿٢٥﴾ وَيَسِّرْ ل۪ٓي اَمْر۪يۙ ﴿٢٦﴾ وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَان۪يۙ ﴿٢٧﴾ يَفْقَهُوا قَوْل۪يۖ ﴿٢٨﴾

İşlerin Kolaylaşması ve Gönül Huzuru İçin Dua

 

009             

Allah’m ölümümü ve sonrasını hakkımda mübarek kıl. (Taberanî el-Evsat, Redd-ül Muhtar)

Allahümme bâriklî fil mevt ve fî mâ ba’delmevt.

اَللَّهُمّ بَارِكْ لِي فِي الْمَوْتِ وَفِيمَا بَعْدَ الْمَوْتِ.

Şehitlik Ücreti Kazanabilmek İçin Okunacak Dua

25 Defa

010             

Allah’ü Teâlâ’ya Tevbe eder, af dilerim. (Buharî, Fethu’l-Bâri 11/101 Müslim (4/2075)

Estağfirullah ve etûbü ileyh

أَسْتَغْفِرُ اللهَ وَأتُوبُ إلَيْهِ.

100 Defa (İstiğfar)

011             

Allah’ım! Beni bağışla ve tövbemi kabul eyle. Çünkü sen tövbeleri çok kabul eden ve çok merhamet edensin!

(Ebû Dâvûd, Vitir 26;)

Rabbiğfir lî ve tüb aleyye inneke ente’t-tevvâbü’r-rahîm.

رَبِّ اغْفِرْ لِى وَتُبْ عَلَيَّ إِنَّكَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ.

100 Defa Tevbe Duası

 

012             

Kendisinden başka ilah olmayan, hakikî hayatla diri olan Hayy, her şeyi ayakta tutan Kayyum olan yüce Allah’ü Teâlâ’dan beni bağışlamasını istiyor ve bütün benliğimle ona tövbe edip, yöneliyorum! Nefsine / kendine zulmetmiş, üstelik nefsi için ne ölümü, ne hayatı ve ne de öldükten sonra dirilmeyi elinde tutamayan bir kulun tevbesiyle (yönelişiyle) tevbe ediyorum! Sen bu tevbemi kabul eyle! Muhakkak ki o tevbeleri kabul eden Tevvab ve Rahimdir.

Estağfirullah! Estağfirullah! Estağfirullah! El-azıym, el-Kerim ellezi la ilahe illa Hüvel Hayyel Kayyume ve etubü ileyhi tevbete abdin zalimin linefsihi la yemlikü linefsihi mevten ve la hayaten ve la nüşüra. Ve es’elühüt-tevbete vel-mağfirete vel-hidayete lena innehü hüvet-tevvabür-Rahim!

اَسْتَغْفِرُ الله اَسْتَغْفِرُ الله اَسْتَغْفِرُ الله اَلْعَظِيم اَلْكَرِيم الَّذِي لآ إِلهَ  إِلَّا هُو اَلْحَيُّ الْققَيُّومُ وَاَتُوبُ اِليْهِ تَوْبَةَ عَبْدٍ ظَالِمٍ لِنَفْسِهِ لاَ يَمْلِكُ لِنَفْسِهِ مَوْتاً وَلَا حَيَاةً وَلَا نُشُورًا وَاَسْاَلُهُ لتَّوْبَةَ وَلْمَغْفِرَةَ وَلْهِداَيَةَ لَنَا اِنَّهُ هُوَ لتَّوّاَبٌ رَحِيمُ.

1 Defa

013             

Yâ Rabbî! Senin magfiretin, benim günâhlarımdan dahâ geniştir. Rahmetin, benim, amelimden dahâ ümîd vericidir. (el-Hâkim, Mustedrek, 1/728)

Allahümme mağfiretüke evsa'u min zünûbî ve rahmetüke ercâ indî min amelî.

اَللَّهُمَّ مَغْفِرَتُكَ أوْسَعُ مِنْ ذُنُوبِي، وَرَحْمَتُكَ أَرْجَى عِنْدِي مِنْ عَمَلِي.

Af, Mağfiret Ve Afiyet İçin Dua

3 Defa

014             

Mahlûkatının şerrinden Allah’ü Teâlâ’nın tastamam kelimelerine sığınırım. (Müslim, Zikir, 54-55; Tirmizî, Deavât, 40; İbn Mâce, Tıb, 46)

Eûzü bi kelimetillahit-tammati, min şerri ma helak.

أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللهِ التَّامَّاتِ مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ.

Mahlûkatın Şerrinden Korunmak İçin Yeni Bir Beldeye Varınca Okunacak

3 Defa

015             

Allah’m! Korkaklıktan, cimrilikten sana sığınırım. Erzel-i ömürden (bunaklık günlerinden) sana sığınırım. Dünya fitnesinden sana sığınırım. Kabir fitnesinden sana sığınırım. (Buhârî, Cihâd 25, Daavât ,Müslim, Zikir 50, Nesâî, İstiâze 5, 6; İbni Mâce, Duâ 3)

 Allâhümme innî eûzü bike mine’l-cübni ve’l-buhl, ve eûzü bike min en uredde ilâ erzeli’l-ömr, ve eûzü bike min fitneti’d-dünyâ, ve eûzü bike min fitneti’l-kabr.

اَللَّهُمَّ! إنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الجُبْنِ والْبُخلِ وَأَعوذُ بِكَ مِنْ أنْ أُرَدَّ إلى أرْذَلِ العُمُرِ وَأعُوذُ بِكَ مِنْ فِتْنَةِ الدُّنْيَا، وَأَعوذُ بِكَ مِنْ فِتْنَةِ القَبر..

1 Defa

016             

Allah’ım sen beni yarattın, sen hidayet ettin, sen doyurursun, sen su verirsin, sen öldürürsün ve sen diriltirsin! (Taberani)

Allahümme ente halaktenî ve ente tehdînî ve ente tut’imunî ve ente tesgînî ve ente tümîtünî ve ente tuhyînî.

اَللَّهُمَّ أَنْتَ خَلَقْتَنِي، وَأَنْتَ تَهْدِينِي، وَأَنْتَ تُطْعِمُنِي، وَأَنْتَ تَسْقِينِي، وَأَنْتَ تُمِيتُنِي، وَأَنْتَ تُحْيِينِي..

7 Defa

Musa Aleyhisselâm'a Verilen Dua

017             

Rabbim! Bana göndereceğin her hayra muhtacım. (Kasas Sûresi, 24)

Rabbi innî limâ enzelte ileyye min hayrin fakîr.

رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ

Duaların Kabul Olması İçin

3 Defa

018             

“Ey Rabbim! Senin zâtının celaline ve senin hâkimiyetinin azametine layık şekilde sana hamd olsun” (İbn Mace, Beyhakî ve Taberanî)

“Ya Rab, lekel hamdu kemâ yenbağî li celâli vechike ve li azîmi sultânike”

يَا رَبِّ لَكَ الحَمْدُ كَمَا يَنْبَغِي لِجَلَالِ وَجْهِكَ وَلِعَظِيمِ سُلْطَانِكَ.

3 Defa

019             

Allahım! Şüphesiz ben bilerek herhangi bir şeyi şirk koşmak (eş ve ortak tanımak tan sana sığınırım. Bilmeyerek işlemiş olduğum (şirk ve hatalarım ın senden bağışlanmasını dilerim. Şüphesiz ki bütün gaybları (gizli şeyleri ancak sen bilirsin. (et-Terğıb ve et-Terhib: 1/76)

Allahümme inni

eûzü bike en üşrike bike şey’en ve ene a’lemu ve estağfiruke lima la a’lem. İnneke ente allamul guyub.

اَللَّهُمّ اِنِّي اَعُوذُ بِكَ مِنْ اَنْ اُشْرِكَ بِكَ شَيْئًا وَاَنَا اَعْلَمُ وَاَسْتَغْفِرُكَ لِمَا لَا اَعْلَمُ اِنَّكَ اَنْتَ عَلَامُ الْغُيُوبِ.

1 Defa Sabah ve Akşam (Şirkten Korunma Dua

020             

Allah'ım! Bizi dünyadan ancak kelime-i şahadet ve imanla çıkar.

Allahümme lâ tuhricna mined dünya illâ meaş şahadeti vel iman.

اَللَّهُمَّ لَا تُخْرِجْناَ مِنَ الدُّنْياَ اِلَّا مَعَ الشَّهاَدَةِ وَلْإِيمَانَ

İmanla Ölebilmek İçin Dua

021             

Allâh’ım vehim karanlığından beni çıkart ve nûrunla anlayış ikram et!

Allâhumme ahricniy min zulûmatil vehmi ve ekrimniy binûril fehmi.

أَللَّهُمَّ أَخْرِجْنِى مِنْ ظُلُمَاتِ الْوَهْمِ وَأَكْرِمْنِى بِنُورِ الْفَهْمِ

İmanla Ölebilmek İçin Dua

3 Defa

022             

Allah’ım! Bizi iman ziyneti ile ziynetledir. Doğru yola kavuşanlara sebep olucu kıl. (Abdürrazzak, Dua, No: 19646)

Allâhumme zeyyinnâ bizînetil-îmâni vec-‘alnâ hudâten muhtedîn.

اَللَّهُمَّ! زَيِّنَّا بِزِينَةِ الَايمَانِ وَاجْعَلْنَا هُدَاةً مُهْتَدِينَ.

Doğru Yolu Bulmak İçin Dua

1 Defa

023             

Allahım! Senin adını anarak ölür ve senin adını anarak yaşarım.

(Buhâri, Bkz. Fethu’l-Bâri (11/113), Müslim (4/2083)

Allâhümme bismike emûtü ve ahyâ.

اَللَّهُمَّ باسْمِكَ أمُوتُ وأَحْيا

Yatağa Girince Okunacak Dua

024             

Allahım! Kullarını yeniden dirilteceğin o günde beni azabından koru. (Ebu Dâvud, lafzıyla (4/311); Bkz. Sahih-i Tirmizi (3/143)

 

اَللَّهُمَّ قِنيِ عَذَابَكَ يَوْمَ تَبْعَثُ عِبَادَكَ

Her Akşam Yatmadan Önce

3 Defa

025             

Allahım! Senin yardımınla akşama girdik, senin yardımınla sabaha kavuştuk, senin yardımınla diriliyor ve senin kudretinle ölüyoruz ve dönüş yalnız sanadır. (İbn Mace, Dua: 14)

Allahumme bike emseyna ve bike esbahna ve bike nahya ve bike nemutu ve ileykel masir.

اَللَّهُمَّ بِكَ أَمْسَيْنَا، وَبِكَ أَصْبَحْنَا، وَبِكَ .نَحْيٓا، وَبِكَ نَمُوتُ، وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ

1 Defa (Her Akşam ve Sabah)

Şükür ve Hamd Duası

026             

Hamd Allah’ü Teâlâ’ya mahsustur. Selâm onun seçtiği kullarına! (Neml-59)

Ehamdu lillâhi ve selâmun alâ ibâdihillezînestafâ!

اَلْحَمْدُ لِلَّهِ وَسَلَامٌ عَلَى عِبَادِهِ الَّذِينَ اصْطَفَى.

3 Defa

(Sabah ve Akşamları)

027             

Âlemlerin Rabbi olan Allah-u Tealâ’ya (verdiği) nimetlerine yetecek, fazlasını hak edecek şekilde hamd ederim.

El-hamdü li’llâhi Rabbi’l-Âlemin, hamden yüvâfi ni’amehu ve yükâfi meziydeh.

اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ حَمْداً يُوَافِى نِعَمَهُ وَيُكَافِى مَزِيدَه.

Hamd Duası

3 Defa

028             

Allah'ım, şehadet ettiğim şu hususlar sebebiyle senden talep ediyorum: Sen, kendisinden başka ilâh olmayan Allah'sın, birsin, samedsin (hiçbir şeye ihtiyacın yok, her şey sana muhtaç), doğurmadın, doğmadın, bir eşin ve benzerin yoktur. (Tirmizi, Daavat 65, (3471); Ebû Davud, Salat 358, (1493)

Allahümme innî eselüke bi enne eşhedü enneke enteallahü lâ ilâhe illâ entel ehâdüssamed ellezi lem yelid ve lem yûled velem yeküllehü küfüven ehad.

اَللَّهُمّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِأَنِّي أَشْهَدُ أَنَّكَ أَنْتَ اللَّه لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ، الْأَحَدُ، الصَّمَدُ، الَّذِي لَمْ يَلِدْ، وَلَمْ يُولَدْ، وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ.

Allah’ü Teâlâ'nn Hoşuna Giden İsm-i Azam Duası

10 defa

029             

Ey yedi kat semanın Rabbi olan Allah’ım! Benim için endişe kaynağı olan her işimde bana yardım eyle, işimi gör. Benim işime, sıkıntıma çare ihsan eyle. O üzüntümü, tasamı izale eyle! Nereden istersen, ne zaman istersen, hallet! istediğimi ver. (Ali el-Müttakî, no: 3433; Tuhfetü’z Zâkirin,193-202; Ramuz el Ehadisi)

Allahümme rabbes semavatis seb’ı ve rabbel arşil azıymi ikfini külle mühimmin min haysü şi’te min eyne şi’te. İllâ min haysü şi’te min eyne şi’te illâ ezheballahü teâlâ hemmehü.

اَللَّهُمَّ رَبَّ السَّمَوَاتِ السَّبْعِ، وَرَبَّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ، اَكفِنِي كُلَّ مُهِمٍّ مِنْ حَيْثُ شِئْتَ مِنْ اَيْنَ شِئْتَ إِلَّا أذْهَبَ اللهُ تَعَالى هَمَّهُ

Üzüntü, Sıkıntı, Hastalık, Âfet ve Musibet Duası

030             

Ben kederimi ve hüznümü sadece Allah’ü Teâlâ’ya arz ederim. (Yûsuf-86)

İnnemâ eşkû bessî ve huznî ilâllâh.

إِنَّمَا أَشْكُو بَثِّي وَحُزْنِي إِلَى اللّهِ.

Yakub Aleyhisselâm’ın Üzüntü ve Sıkıntıyı Defetmek İçin Duası

031             

Allah’ü Teâlâ’dan başka ilâh olmadığına bir olduğuna ve ortağı olmadığına şahitlik ederim. O birdir Sameddir; hiçbir şeye muhtaç değildir aksine her şey ona muhtaçtır. Eş ve çocuk edinmemiştir. Hiçbir şey onun dengi değildir. (Tirmizi)

Eşhedü en la ilahe illallahu vahdehu la şerike leh ilahen vahiden sameden lem yettehiz sahibeten ve la veleda ve lem yeküllehû küfüven ehad!

أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ، إِلَهًا وَاحِدًا أَحَدًا صَمَدًا، لَمْ يَتَّخِذْ صَاحِبَةً وَلَا وَلَدًا، وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ.

10 Defa

032             

Bana yardım et, Ya Rahman!

Ya Rahman! E’innî.

يٓا رَحْمَانْ أعِنَّي.

3 Defa

033             

Allah’ım ölümün şiddeti ve ıstırabı karşısında bana yardımcı ol! (İbn Mace, Cenaiz, 64; Tirmizi, Cenaiz 8)

Allahümme e’innî alâ sekereti’l-mevt!

اَللَّهُمَّ أَعِنِّي عَلٰى سَكَرَاتِ الْمَوْتِ.

Ağır Hastalara Okunur.

034             

Allah’ım! Ölüm acılarına ve ölüm dalgınlıklarına karşı bana yardım et. (Tirmizi, Cenaiz, 978)

Allahümme einni ala ğameratil mevt ve sekeratil mevt.

اَللَّهُمّ أَعِنِّي عَلٰى غَمَكَرَاتِ الْمَوْتِ وَسَكَرَاتِ الْمَوْتِ.

Ölüme Hazrılanmak İçin Akşam ve Sabah

1 Defa

035             

Allah'ü Teâlâ’dan başka ilah yoktur. Şüphesiz ölümün büyük zorlukları vardır. Allah’ım beni bağışla, bana merhamet et ve beni Refik-i a'lâ'ya ulaştır. (Buhari, Megazi 83, 84, Tefsir, Nisa 13, Marda 19, Da'avat 29, Rikak 41; Müslim, Fezail 87, (2444); Muvatta, Cenaiz 46, (1, 238, 239); Tirmizi, Da'avat 77)

La ilâhe illallah, inne li'l-mevti sekerâtün. Allahümmeğfirlî verhamnî ve elhıknî bi'rrefîki'l a'lâ.

لَا إِلَهَ إِلاَّ اللهُ، إنَّ لِلْمَوْتِ سَكَرَاتٍ اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي وَاَرْحَمْنِي وأَلْحِقْنِي بِالرَّفِيقِ الْأَعْلَى.

Ölüme Hazrılanmak İçin Akşam ve Sabah

Peygamberimiz'in Sallallahü Aleyhi Vesellem’in Son Duası

1 Defa

 

036             

Sonra yolu ona kolaylaştırdı. (Abese Sûresi; 20 Ayeti)

Sümmes sebile yesserah

ثُمَّ السَّبِيلَ يَسَّرَهُ.

İstediğin kadar oku

Kolaylık Duası

037             

Allah’tan başka hakkıyla ibâdete lâyık hiçbir ilah olmadığına, O’nun bir olduğuna ve ortağının bulunmadığına şehâdet ederim. Yine Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem’in O'nun kulu ve elçisi olduğuna şehâdet ederim. (Müslim; hadis no: 209)

Eşhedü en lâ ilâhe illAllah Teâlâ ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh.

أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَا اللَّهُ، وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ.

100 Defa

038             

Allah’ü Teâlâ’ya hamd ederek O’nu tüm noksanlıklardan tenzih ederim. (Sahih-i Müslim; 4860)

Subhanallahi ve bihamdihi, Sübhanallâhülazim

سُبْحَانَ اللهِ وَبِحَمْدِهِ سُبْحَانَ اللهِ الْعَظِيمِ.

100 Defa

039             

Allah Teâlâ Teâlâ’yı; Mizân’ın dolusunca, ilminin hudutsuzluğunca, rızâsına erinceye dek ve Arş-ı A’lâ’nın ağırlığınca tesbih (noksan sıfatlardan münezzeh, kemâl sıfatlarla mevsuf olduğunu kabul) ederim.

Yine Allâh’ı, Mizân’ın dolusunca, ilminin sonsuzluğunca, rızâsına ulaşıncaya kadar ve Arş-ı A’lâ’nın ağırlığınca tevhîd (ile O’ndan başka ilah olmadığına şehadet) ederim. Ve yine Allâh’ı Mizân’ın dolusunca, ilminin sınırsızlığınca, rızâsına kavuşuncaya değin ve Arş-ı A’lâ’nın ağırlığınca tekbir ederim (en büyük O’dur, azamet sahibidir, yüceler yücesidir). (Kenzü’l-Ummâl, Hadis no: 4955)

‘Sübhânellâhi mil’el-mîzân ve müntehe’l-ilmi ve mebleğa’r-rızâ ve zinete’l-Arş.

Ve Lâ ilâhe illellâhu mil’el-mîzân ve müntehe’l-ilmi ve mebleğa’r-rızâ ve zinete’l-Arş.

Ve Allâhu ekberu mil’el-mîzân ve müntehe’l-ilmi ve mebleğa’r-rızâ ve zinete’l-Arş.

سُبْحَانَ اللّٰهِ مِلْءَ الْمِيزَانِ، مُنْتَهَى الْعِلْمِ، وَمَبْلَغَ الرِّضَا، وَزِنَةَ الْعَرْشِ، لَا إِلٰهَ إِلَّا اللّٰهُ، مِلْءَ الْمِيزَانِ، وَمُنْتَهَى الْعِلْمِ، وَمَبْلَغَ الرِّضَا، وَزِنَةَ الْعَرْشِ، وَاللّٰهُ أَكْبَرُ مِلْءَ الْمِيزَانِ، وَمُنْتَهَى الْعِلْمِ، وَمَبْلَغَ الرِّضَا، وَزِنَةَ الْعَرْشِ.

3 Defa

040             

Allah'ım, beni bağışla, bana merhamet et, bana hidayet nasip eyle, bana âfiyet ve hayırlı rızık ver. Müslim (Zikir 35).

Allahümmağfirlî ve'rhamnî ve'hdinî ve 'âfinî ve'r-zuknî.

اَللَّهُمَّ اغْفِرْل۪ي وَارْحَمْن۪ي وَاهْدِن۪ي وَعَافِن۪ي وَارْزُقْن۪ي.

1 Defa

041             

Esirgeyen, bağışlayan, tüm mevcudatın yegâne ilâhı Allah’ü tealânın izni ile başlarım.

Bismillahirrahmanirrahim

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ.

100 Defa (Besmele-i Şerif)

042             

Kâinatın yegâne sahibi ve maliki olan ALLAH

Allah Teâlâ (Celle Celâlühü)

اَللهُ (جَلَّ جَلَالهُ)

100 ilâ 300 (Lafza-i Celâl)

043             

Ey lütuf ve inayeti sınırsız olan, âlemlerin rabbi olan Allah’ım lütfet!

Ya Allah Teâlâ Ya Lâtif (Celle Celâlühü)

يٓا اللهُ يٓا لَطِيفُ (جَلَّ جَلَالهُ)

129 Defa

044             

Kâinatta bulunan her şey, her zaman O’na muhtaç, fakat kendisi hiçbir zaman hiçbir şeye muhtaç olmayan Allah’ü Teâlâ…

Ya Samed! (Celle Celâlühü)

يٓا صَمَدٌ (جَلَّ جَلَالهُ)

40 veya 134 Defa

045             

,Ey azamet ve kerem sahibi olan Allah’ım! (Rahmân Sûresi, 26-27)

Ya zel celâli vel ikram

يٓا ذَا الْجَلَالِ وَالَاكْرَامِ.

100 Defa

046             

Allah Teâlâ bize yeter, O ne güzel vekildir.

Hasbünallâhi ve ni’mel vekil

حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ.

100 Defa

047             

Allah Teâlâ bize yeter, O ne güzel vekildir, ne güzel yardımcı ve ne güzel dosttur, Bizi bağışlamanı diliyoruz, Ey Rabbimiz dönüş yalnız sanadır. (Al-i İmran, 173)

Hasbünallahu ve ni'mel vekil, ni'mel mevlâ ve ni'mennasîr, ğufrâneke Rabbena ve ileyke'l masîr.

حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ نِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيرُ غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَاِلَيكَ الْمَصِيرُ.

1 Defa

048             

Allahım (peygamberimiz) Hz. Muhammed'e ve aline (evladu iyaline) salatu selam ve esenlikler eyle! (Rahmet et, selâmetlik ver!)

Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ ali seyyidina Muhammed!

اَللَّهُمَّ! صَلِّ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلٰى اٰلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّد.

100 Defa (Salâvatı Şerife)

049             

Allah’tan başka ilah yoktur. (Taberani, Buhari)

Lâ İlâhe illâllâh

لَا اِلٰهَ إلَّا اللهُ.

100 veya 300 defa (Kelime-i Tehlîl)

050             

Emin ve sözünün eri olan Muhammed Allah’ü Teâlâ’nın Rasulüdür.

El-meliku’l-hakku’l-mubîn muhammedün rasûlüllah sâdiku’l-va’di’l-emîn

اَلْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبِينُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ صَادِقُ الْوَعْدِ اْلَامِين.

1 Defa

051             

Her türlü noksanlıklardan uzak Allah’ü Teâlâ’yı tesbih ederim. (Buhari 827, Müslim 583/120, Ebu Davud)

Sübhanallâh

سُبْحاَنَ اللهِ.

100 Defa (Tesbih)

052             

Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah’ü Teâlâ’ya mahsustur. Ben de yüce Rabbimi hamd ederim.

Elhamdülillâh

اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ.

100 Defa (Hamdele)

053             

Âlemlerin Rabbi olan Allah’ü tealâ en büyüktür. (İbni Sünnî)

Allahü ekber

اَللهُ أَكْبَرُ.

100 Defa Tekbir (Yangın Görünce de Söylenir)

054             

Allah’ü Teâlâ’nın adıyla. Allah’ü Teâlâ’ya tevekkül ettim. Güç ve kuvvet, ancak Allah’ındır.

Ebu Dâvud: 4/325, Tirmizi: 5/490, Albâni Sahihi Tirmizi: 3/151

Bismillâhi tevekkeltü alâllahi ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâh.

بِسْمِ اللهِ، تَوَكَّلْتُ عَلىَ اللهِ، وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللهِ.

Evden çıkarken

3 Defa

055             

Allah'ım arzum sensin, senin rızana talibim.

Allahümme Ente maksudi, rıdake matlubi

اَللَّهُمَّ اَنْتَ مَقْصُودِي وَرِضَاكَ مَطْلوُبِي

3 Defa

056             

Allah’ım! Bana doğru olanı ilham et ve beni nefsimin şerrinden koru. (Tirmizî, De’avât)

Allahümme elhimnî rüşdî ve eîznî min şerri nefsî

اَللَّهُمَّ! أَلْهِمْنِي رُشْدِي وَأَعِزنِي مِنْ شَرِّ نَفْسِي.

1 Defa

(İstikamet Duası)

057             

Allah’tan başka hakkı ile ibadet olunan hiçbir ilah yoktur. O, birdir ve hiçbir ortağı yoktur. Mülk O’nundur ve hamd O’nadır. O, her şeye gücü yetendir. (Müslim 593/137, Buhari 6265)

Lâ ilâhe illallâhu vahdehû lâ şerîke leh, lehül-mülkü ve lehül-hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr

لَا إِلَهَ إلَا اللهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ، وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيءٍ قَدِيرٌ.

10 veya 100 defa

058             

Bütün güç ve kuvvet, şanı yüce olan Allah'ü Teâlâ’ya aittir. (Buharî, Ezan, 7; Müslim, Salât, 12)

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh

لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللهِ.

3 veya 70 Defa

Kelim-i Temcîd (Havkale)

059             

Allah’ım, ümmet-i Muhammed’in hâlini ıslâh eyle! Allah’ım, ümmeti Muhammed’in sıkıntılarını gider! Allah’ım, ümmet-i Muhammed’e rahmet eyle! (Ebû Nuaym, Hilye) Ravi: Hz. Ebû Hüreyre Radiyallahü Anh

Allahümme eslih ümmete Muhammedin Allahümme ferric an ümmeti Muhammedin Allahümme erham ümmete Muhammed Rahmeten âmme!

اَللّهُمَّ أَصْلِحْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ اَللَّهُمَّ فَرِّجْ عَنْ أُمَّةِ مُحَمَّدٍ أَللّهُمَّ اَرْحَمْ أَمَّةَ مُحَمَّدٍ رَحْمَةً عَامَّة.

10 Defa (Ümmeti Muhammed Duası)

060             

Ey Rabbim! Beni; bana ve ana-babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın salih ameller işlemeye sevk et ve beni rahmetinle salih kullarının arasına kat! (Neml Sûresi: 19)

Rabbi evzi’nî en eşkura ni’meteke-lletî en’amte ‘aleyye ve’alâ vâlideyye veen a’mele sâlihan terdâhu veedḣilnî birahmetike fî ‘ibâdike-ssâlihîn.

رَبِّ اَوْزِعْن۪ٓي اَنْ اَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّت۪ٓي اَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلٰى وَالِدَيَّ وَاَنْ اَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضٰيهُ وَاَدْخِلْن۪ي بِرَحْمَتِكَ ف۪ي عِبَادِكَ الصَّالِحينَ.

1 defa

061             

Bana ve anne babama verdiğin nimetlere şükretmemi, senin razı olacağın salih amel işlememi bana ilham et. Neslimi de salih kimseler yap. Şüphesiz ben sana döndüm. Muhakkak ki ben sana teslim olanlardanım. (Ahkaf Sûresi-15)

Rabbi evzı’nî en eşkure ni’metekelletî en’amte aleyye ve alâ vâlideyye ve en a’mele sâlihan terdâhu ve aslıh lî fî zurriyyetî, innî tubtu ileyke ve innî minel muslimîn.

رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَللَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَصْلِحْ لِي فِي ذُرِّيَّتِي إِنِّي تُبْتُ إِلَيْكَ وَإِنِّي مِنَ الْمُسْلِمِينَ.

1 Defa (Hayırsız evlât, kötü rüya görmemek, eşyayı korumak için okunur)

062             

Allah’ım, Bizi affet, bizi bağışla, bize acı sen bizim mevlamızsın! Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et. Bakara/286 (Âmin!)

Vağfu anna, vağfirlena, verhamna! Ente mevlâna fensurna alel gavmil kâfirin...

وَاعْفُ عَنَّا۠ وَاغْفِرْ لَنَا۠ وَارْحَمْنَا۠ اَنْتَ مَوْلٰينَا فَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِر۪ينَ ﴿٢٨٦﴾

1 Defa

063             

Allah’ım bizi cehennem ateşinden koru, iyiler ile beraber Cennete dâhil eyle!

Allahümme ecirna minennar ve edhilnel cennete meâl ebrar (Ramuzul Ehadis)

اَللَّهُمَّ! أَجِرْناَ مِنَ الناَّرِ وَأَدْخِلْنَا الْجَنَّةَ مَعَ الَابْرَار.

7 Defa

064             

Allah Teâlâ bana yeter. Ondan başka ilâh yoktur. O'na güvenip dayandım. O, büyük Arş'ın Rabbidir. (Tevbe: 129)

Hasbiyallahü la ilâhe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabb-ül arşil azim.

حَسْبِيَ اللّهُ لَا إِلَهَ إلَا هُوَ عَلَيهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ.

7 Defa

065             

Allah’ım bizi cehennem ateşinden koru, iyiler ile beraber Cennete dâhil eyle!

Allahümme ecirna minennâr ve edhilnel cennete meâl ebrar (Ramuzul Ehadis)

اَللَّهُمَّ أَجِرْناَ مِنَ الناَّرِ وَأَدْخِلْنَا الْجَنَّةَ مَعَ الَابْرَار.

7 Defa

066             

Onu Allah’tan başka açacak kimse yoktur. (Necm süresi 58)

Leyse lehâ min dûnillâhi kâşifetun.

لَيْسَ لَهَا مِن دُونِ اللَّهِ كَاشِفَةٌ.

Hastalar ve Felçli Hastalar İçin okunur.

313 Defa

067             

Allâh-ü Teâlâ bütün noksan sıfatlardan münezzeh ve mukaddestir. Meleklerin ve Rûh’un Rabbidir. (Müslim, Salât 223. Ebû Dâvûd, Salât 147; Nesâî, Tatbîk 11, 75)

Sübbûhün kuddûsün Rabbü’l–melâiketi ve’r–rûh.

سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلَائِكَةِ وَالرُّوحِ.

Meleklerin Zikri

Günde 3-5-7 Defa

068             

Yâ Rabbi, benim muradım, sensin! Benim bütün istediğim şey, senin rızana ermek istiyorum!

İlâhî ente maksûdî ve rıdàke matlûbî.

إلَهِيِ اَنْتَ مَقْصُودِي وَرِضَاكَ مَطْلوُبِي.

3 Defa

069             

Allah’ım! Bana doğru olanı ilham et ve beni nefsimin şerrinden koru. (Tirmizî, De’avât 70)

Allahümme elhimnî rüşdî ve eîznî min şerri nefsî.

اَللَّهُمَّ أَلْهِمْنِي رُشْدِي وَأَعِزنِي مِنْ شَرِّ نَفْسِي.

1 Defa

(İstikamet Duası)

070             

Rab olarak Allah’tan, dîn olarak İslam’dan, Peygamber olarak Muhammed (Sallallahu aleyhi ve sellem)’den râzı oldum. (Ahmed, Nesâi, Ebu Dâvud, Tirmizi, Müslim, İbnu Mâce, Dua)

Radîtü billâhi Rabbâ ve bil İslâmi dinâ ve bi Muhammedin sallâllâhü aleyhi ve selleme nebiyyen

رَضِيتُ بِاللهِ رَبًّا، وَبِالاِسْلَامِ دِيناً، وَبِمُحَمَّدٍ صَلَّى الله ُعَلَيْهِ وَسَلَّمَ نَبِيَّا.

3 Defa

071             

Yarattıklarının sayısınca, zatını hoşnut edecek kadar, arşının ağırlığınca ve kelimeleri sayısınca yüce Allah’ü Teâlâ’yı hamd ile tesbih ederim. (Buhârî, Deavât Tevhid 13; Müslim, Zikir)

Subhanalllahi ve bihamdihi adede halkihi ve rıdae nefsihi ve zinete arşihi ve midade kelimatihi

سُبْحَانَ اللهِ وَبِحَمْدِهِ، عَدَدَ خَلْقِهِ، وَرِضَا نَفْسِهِ، وَزِنَةَ عَرْشِهِ وَمِدَادَ كَلِمَاتِهِ.

3 Defa

072             

Senden başka ilah yoktur. Seni her türlü eksik ve noksandan tenzih ederim. Gerçekten ben nefsine zulmedenlerden oldum. (Enbiya, 87)

La ilâhe illa ente sübhaneke inni küntü minezzâlimin

لَا إِلهَ إلَا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ.

3 Defa

073             

Mülk ve melekûtün (maddi ve manevî bütün alemlerin) sahibini tesbîh ederiz. İzzet ve ceberut (ululuk) sahibini tesbîh ederiz. Hiç ölmeyecek diriyi tesbîh ederiz. O, çok münezzehtir! O, çok mukaddestir! Melekler ve Rûh’un (Cebrâil Aleyhisselâm’ın) Rabbidir. (Ali el Müttaki, Kenzü’l-Ummâl, no: 3840, 1/205)

Subhane zil mülki vel melekût, Subhane zil ızzeti vel ceberut,

Subhanel hayyillezî lâ yemût, Sübbuhun, Kuddusün, Rabbu’l-melaiketi ve’r-ruh…

سُبْحَانَ ذِي الْمُلْكِ وَالْمَلَكُوتِ، سُبْحَانَ ذِي الْعِزَّةِ وَالْجَبَرُوتِ، سُبْحَانَ الْحَيِّ الَّذِي لَا يَمُوتُسُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلَائِكَةِ وَالرُّوحِ.

Günde 1 Defa

074             

Ey Allah’ım! Beni, anamı-babamı hocalarımı, inanan bütün erkek ve kadınları bütün Müslüman erkek ve kadınları affet. Onlardan hayatta olanları ve ölenleri bağışla! Ey merhametlilerin en merhametlisi! Senden rahmetini dilerim! (Miftah-ün-necat)

Allahümmagfir lî ve li vâlideyye ve li üstâziyye ve lil mü'minîne vel mü'minât vel müslimîne vel müslimât el ahyâ-i minhüm vel emvât bi-rahmetike yâ erhamerrâhimîn.

اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِأُسْتَاذِيَّ وَلِلْمُؤمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَلْمُسْلِمِينَ وَالْمُسْلِمَاتِ اَلَاحْيَاءُ مِنْهُمْ وَالَامْوَاتُ بِرَحْمَتِكَ يٓا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.

3-25 Defa

075             

Beni, namazını dosdoğru kılan bir kimse yap; zürriyetimi de. Ve duamı kabul buyur. (İbrahim: 40)

Rabbic alni mukîmes sâlâti ve min zürriyeti Rabbena ve tekabbel düâi.

رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلَاةِ وَمِن ذُرِّيتِي رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاء.

1 Defa

076             

Rabbimiz! Hesap görülecek günde, beni, anamı babamı ve inananları bağışla. (İbrahim: 41)

Rabbenağfirli veli valideyye velil mü’minine yevme yegumül hisab!

رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ.

1 Defa

077             

Rabbimiz! Sen bizim velîmizsin. Artık bizi bağışla ve bize acı! Sen bağışlayanların en iyisisin. (A’râf Sûresi 155)

Rabbenâ ente veliyyuna fağfirlenâ verhamnâ ve ente hayrul gafirin.

(رَبَّنَا) اَنْتَ وَلِيُّنَا فَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا وَاَنْتَ خَيْرُ الْغَافِر۪ينَ.

Muazzam Bir Koruma Duası

1 Defa

078             

Başarım ancak Allah'tandır. Yalnız O'na tevekkül ettim ve yalnız O'na yöneldim. (Hud Sûresi 88)

…Ve mâ tevfîkî illâ billâh (billâhi), aleyhi tevekkeltu ve ileyhi unîb.

وَمَا تَوْفِيقِي إِلَا بِاللّهِ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَإِلَيْهِ أُنِيبُ.

Bol Rızık Duası

1 Defa

079             

 Rabbim! Beni tek başıma bırakma. Sen varislerin en hayırlısısın diye dua etmişti. (Enbiya 89)

Lâ tezernî ferden ve ente hayrul vârisîn.

رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ ﴿٨٩﴾

3 Defa

080             

Allah, büyükte büyüktür, Allah’ü Teâlâ’ya hamdımız çoktur, sabah akşam tesbihimiz Allah'adır! (Müslim, Mesâcid, Tirmizî,)

Allahu ekber kebira, velhamdü lillâhi kesira, sübhanallahi bükreten ve esilâ

اَللهُ أَكْبَرُ كَبِيراً وَالْحَمْدُ لِلّهِ كَثِيراً وَسُبْحَانَ اللّهِ بُكْرَةً وَأصِيلَا.

3 Defa

081             

Allahım! Kullarını dirilteceği gün beni azabından koru!

 (İbni Mace, hd: 3877)

Allahumme kıni azabeke yevme teb'asu ibadeke.

 

اَللَّهُمَّ قِنِي عَذَابَكَ، يَوْمَ تَبْعَثُ عِبَادَكَ.

Yatağa Uzanırken

 

082             

Allah’ü Teâlâ’nın adıyla (işime başlarım, çünkü) O’nun isminin anılması anında, yerde ve gökte olan hiçbir şey zarar vermez. Her hal ve kârda Allah’ü Teâlâ işitici ve görücüdür. (Müslim, Zikr, Ebu Davud, Tirmizi, I. Mace)

Bismillâhillezi lâ yedurru measmihi şeyün fil erdi velâ fissemâi ve hüves semiû lalîm.

بِسْمِ اللَّهِ الَّذِى لَا يَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَيءٌ فِي الَارْضِ وَلَا فِي السَّمَاءِ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمْ.

Sabah – Akşam 3 Defa

083             

Ey Allah’ım! Beni, anamı-babamı hocalarımı, inanan bütün erkek ve kadınları bütün Müslüman erkek ve kadınları affet. Onlardan hayatta olanları ve ölenleri bağışla! Ey merhametlilerin en merhametlisi! Senden rahmetini dilerim! (Miftah-ün-necat)

Allahümmagfir lî ve li vâlideyye ve li üstâziyye ve lil mü'minîne vel mü'minât vel müslimîne vel müslimât el ahyâ-i minhüm vel emvât bi-rahmetike yâ erhamerrâhimîn.

اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلَاسْتَاذِيَّ وَلِلْمُؤمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَلْمُسْلِمِينَ وَالْمُسْلِمَاتِ اَلَاحْيَاءُ مِنْهُمْ وَالَامْوَاتُ بِرَحْمَتِكَ يٓا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.

3-25 Defa

084             

Ya Allah, sen benim Rabbimsin. Senden gayrı hiçbir ilah yoktur. Ben senin kulunum, gücüm yettikçe senin ahdin ve vaadin üzerindeyim. İşlediğim şeylerin şerrinden sana sığınıyorum. Bana olan nimetlerini de, günahlarımı da itiraf ediyorum. Artık beni yarlıgayıver. Şu bir gerçektir ki: günahları senden başka yargılayacak yoktur. (Buhârî, Daavât Ebû Dâvûd, Tirmizî, Daavât, Nesâî)

Allâhümme ente Rabbî, Lâ İlâhe İllâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene ‘âlâ ahdike ve va`dike me`steta`tü, eûzü bike min şerri mâ sana`tü, ebûü leke bi ni`metike aleyye ve ebûü bi zenbî fe`ğfirlî fe innehû lâ yeğfiru`z-zünûbe illâ ente

اَللَّهُمَّ! أَنْتَ رَبِّي لٰٓا اِلٰهَ إلَا أَنْتَ خَلَقْتَنِي وَأَنَا عَبْدُكَ وَأَنَا عَلٰى عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ أَ بُٓوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَيَّ وَأَبُٓوءُ بِذَنْبِي فَاغْفِرْ لِي فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ.

3 Defa (Seyyidül İstiğfar Duası)

085             

Allah’ü Teâlâ’nın ismiyle, kendimi, ailemi ve malimi Allah’ü Teâlâ’ya havale ediyor, O'nun yüce himâyesine bırakıyorum.

Bismillâhi alâ nefsî ve ehlî ve malî.

بِسْمِ اللهِ عَلَى نَفْسِي وَأَهْلِي وَمَالِي.

1 Defa Afetlerden Korunmak İçin Okunacak Dua

086             

Anlamı: Biz Allah’ü Teâlâ’ya teslim olmuş kullarıyız. Ve ancak O’na dönücüleriz. Allah’ım, katından bu musibetimin ecrini umuyorum. Bu musibeti yok et ve beni bununla sevaplındır. Onu hayırla değiştir.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Allahümme indeke ahtesibü musibeti fe fe'cürni fiha vebdilnibiha hayran minha.

اِنَّا للهِ وَ اِنِّا اِلَيْهِ رَاجِعُون اللَّهُمَّ عِنْدَكَ أَحْتَسِبُ مُصِيبَتِي فَأْجُرْنِي فِيهَا وَأَبْدِلْنِي بِهَا خَيْرًا عَنْهَا مِنْهَا.

1 Defa Musibetten Korunmak İçin Okunacak Dua

087             

Beni, namazını dosdoğru kılan bir kimse yap; zürriyetimi de. Ve duamı kabul buyur. (İbrahim: 40)

Rabbic alni mukîmes sâlâti ve min zürriyeti Rabbena ve tekabbel düâi.

رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلَاةِ وَمِن ذُرِّيتِي رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاء.

1 Defa

088             

Rabbimiz! Hesap görülecek günde, beni, anamı babamı ve inananları bağışla. (İbrahim: 41)

Rabbenağfirli veli valideyye velil mü’minine yevme yegumül hisab!

رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ.

1 Defa

089             

Allâh’ım! Senden dünyada ve ahirette âfiyet istiyorum! (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i İbn-i Mâce)

Allahümme innâ es’elüke’l-muâfâte fi’ddünyâ ve’l-âhireti!

اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْمُعَافَاةَ فِي الدُّنْيٓا وَالْآخِرَةِ.

1 Defa

090             

Allah'ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru. (Buhari)

Allahümme Rabbena atina fiddünya haseneten ve fil ahireti haseneten ve kınâ azabennar (Âmin)

اَللَّهُمَّ! رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيٓا حَسَنَةً وَفِي الَاخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ. آمين.

1 Defa

091             

Ey kalbleri evirip çeviren Allah’m! Kalblerimizi dinin üzerine sabit kıl. (Tirmizî, Deavât, 89.)

Ya mukallibel kulubi sebbit kalbi ala dinik.

اَللّٰھُمَّ، يٓا مُقَلِّبَ الْقُلوبِ! ثَبِّتْ قَلْبِ عَلَى دِينِكَ.

1 Defa

092             

Ey kalpleri (küfürden îmâna, îmândan küfre dilediği gibi) çeviren Allahım! Kalbimi, senin ibadetü taatine çevir!

(Buhari)

Allahümme ya musarrifel kulub sarrif kalbî âlâ taatike.

اَللّٰهُمَّ، يٓا مُصَرِّفَ الْقُلُوبِ! صَرِّفْ قَلْبِي عَلَى طَاعَتِكَ.

1 Defa

093             

Rabbimiz! Bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize katından bir rahmet bahşet. Şüphesiz sen çok bahşedensin. (Âl-i İmran, 8)

Rabbenâ lâ tuziğ kulûbenâ ba’de iz hedeytenâ veheb lenâ min ledunke rahmeh (rahmeten), inneke entel vehhâb.

رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنتَ الْوَهَّابُ.

1 Defa

094             

Anlamı: Allah’ım! Beni bağışla! Bana merhamet et! Bana hidayet nasip eyle! Beni âfiyette daim eyle ve bana rızık ver! (Müslim, Zikir ve Dua) (Ebû Davud, Salât, 145)

Allahummeğfir li verhamni vehdini ve ‘âfini verzukni.

اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي وَارْحَمْنِي وَاهْدِنِي وَعَافِنِي وَارْزُقْنِي.

1 Defa

095             

Allah’ım! Her an Seni görüyormuşum gibi beni hep haşyet içinde tut! (Mu’cemü’l-Evsat, Şuabü’l-İman)

Allahümme ecalni ehşake keennî erake

اَللَّهُمَّ! اجْعَلْنِي أَخْشَاكَ كَأَنِّي أَرَاكَ.

1 Defa

096             

Rabbimiz! Günahlarımızı bize bağışla, kötülüklerimizi ört, canımızı iyilerle beraber al. (Âl-i İmrân, 193)

Rabbenâ fağfir lenâ zunûbenâ ve keffir annâ seyyiâtinâ ve teveffenâ meal ebrâr.

رَبَّنَا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَكَفِّرْ عَنَّا سَيِّئَاتِنَا وَتَوَفَّنَا مَعَ الَابْرَار.

1 Defa

097             

Ey Kur’an-ı Kerim’i indiren, düşmanların hesabını hızlı gören Allah’ım! Sen şu hizipleri dağıt! Onların topluluklarını kır! İradelerini sars da yerlerinde tutunamasınlar!

Allâhümme münzilel kitâbi. Seri'al hısâbi. Allâhümmehzim el ehzabe Allahümehzim hüm ve zelzilhüm.

اَلَّلهُمَّ مُنْزِلَ اَلْكِتَابِ سَرِيعَ الْحِسَابِ اَلَّلهُمَّ هْزِمِ اَلْأَحْزَابَ اَلَّلهُمَّ اَهْزِمْهُمْ وَزَلْزِلْهُمْ.

1 Defa

098             

Allah’ım! Sen affedicisin, cömertsin. Affetmeyi seversin. Beni de affet. Tirmizî, Da'avât 89, (3508)

Allahümme, inneke afuvvun kerimûn, tuhibbul afve, fa’fu annî.

اَللَّهُمَّ! اِنَّكَ عَفُوٌّ كَرِيمٌ، تُحِبُّ الْعَفْوَ، فَاعْفُ عَنِّى.

3 Defa

099             

Sizi her türlü şeytan ve zehirli hayvanlardan ve bütün kem gözlerden Allah’ü Teâlâ’nın eksiksiz kelimelerine ısmarlarım. (İbn Mâce, Tıbb, 36; İbn Hıbbân, İstiaze, No: 1012–1013)

E’ûzü bi kelimâtillâhit-tâmmeti min külli şeytânin ve hâmmetin ve min külli ‘aynin lâmmetin.

اَعُوذُ بِكَلِماَتِ اللهِ التَّآمّةُ مِنْ كُلِّ شَيْطَاَنِ وَهآمَّةِ وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لاَمَّةٍ.

1 Defa

0100          

Rabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz. (A'râf Sûresi-23)

Rabbenâ zalemnâ enfusenâ ve in lem tagfirlenâ ve terhamnâ le nekûnenne minel hâsirîn.

رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنفُسَنَا وَإِن لَّمْ تَغْفِرْ لَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ.

1 Defa

0101          

Ey Rabbim! Senin zatının (celâline) azametine ve senin hâkimiyetinin azametine layık şekilde sana hamd olsun. (İbn Mace, Beyhakî ve Taberanî,  Kenzu’l- Ummal, h. No: 5127)

YaRabb, lekelhamdu kema yenbeği li celali vechike veliazimi sultanike.

يٓا رَبِّ لَكَ الْحَمْدُ كَمَا يَنْبَغِى لِجَلَالِ وَجْهِكَ وَلِي عَظِيمِ سُلطَانِكَ.

Hamd Duası Sabha 3 Defa

Akşam 3 Defa

 

0102          

Allah'ım! Senin, kendinden başka ilah olmayan Allah Teâlâ olduğuna ve Muhammed'in de kulun ve Rasûlün olduğuna; seni, arşını taşıyanları, meleklerini ve bütün yarattıklarını şahit tutarak sabahladım! (akşamladım) (Ebu Davud: 4/317. Allâme Bin Bâz, isnadının hasen olduğunu söyler. Bkz. Tuhfetu'l-Ahyâr sf.23)

Allahumme inni esbehtu uşhiduke ve uşhidu hamelete arşike ve melaikike ve cemia halkike enneke enta-llahu la iLahe illa enge vehdeke la serike leke ve enne muhammedén abduke ve rasuleke.

Dikkat: Sabah okurken Esbehtu: Sabahladık diye okuyun Akşam okurken Emseytu: Akşamladık diye okuyun!

اَللَّهُمَّ! إِنِّي أَصْبَحْتُ [أَمْسَيْتُأُشْهِدُكَ، وَأُشْهِدُ حَمَلَةَ عَرْشِكَ، وَمَلَائِكَتِكَ، وَجَمِيعَ خَلْقِ، أَنَّكَ أَنْتَ اَللهُ لَا إلَهَ إِلَّا أَنْتَ وَحْدَكَ لَا شَريِكَ لَكَ، وَأَنَّ ُ مُحَمَّداً عَبْدُكَ وَرَسُولُكَ.

4 Defa

0103          

Ya Rabbi, bana ve diğer yarattıklarına verdiğin maddi ve manevi nimetlerin sabaha kadar bizim yanımızda kalması yalnız sendendir. Senin ortağın yoktur. Sana hamd ve şükrediyoruz. (Ebû Dâvud, Edeb 110)

Allahümme ma esbaha bi min nimetin ev bi-ehadin min halkıke, fe minke vahdeke, la şerike leke, fe lekel hamdü ve lekeş şükür.

اَللَّهُمَّ! مَا أصْبَحَ بِي مِنْ نِعْمَةٍ أوْ بِأحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ فَمِنْكَ وَحْدَكَ لَا شَرِيكَ لَكَ، فَلَكَ الْحَمْدُ، وَلَكَ الشُّكْرُ.

1 Defa

Sabah Duası

 

0104          

Ya Rabbi, bana ve diğer yarattıklarına verdiğin maddi ve manevi nimetlerin akşama kadar bizim yanımızda kalması yalnız sendendir. Senin ortağın yoktur. Sana hamd ve şükrediyoruz. (Ebû Dâvud, Edeb 110)

Allahümme ma emsâe bi min nimetin ev bi-ehadin min halkıke, fe minke vahdeke, la şerike leke, fe lekel hamdü ve lekeş şükür.

اَللَّهُمَّ! مَا أَمْسَاء بِي مِنْ نِعْمَةٍ أوْ بِأحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ فَمِنْكَ وَحْدَكَ لَا شَرِيكَ لَكَ، فَلَكَ الْحَمْدُ، وَلَكَ الشُّكْرُ.

1 Defa

Akşam Duası

0105          

Ey hâlimi bilen Allah’ım! Tevekkülüm Sanadır!

Yâ âlimen bihâlî aleyke ittikâlî.

يَٓا عَالِمًا بِحَالِي عَلَيْكَ إِتِّكَالِي.

Sabah-Akşam 3’er Defa

0106          

Azîm ve Halîm olan Allah’tan başka ilah yoktur. Büyük Arş'ın Rabbi olan Allah’tan başka ilah yoktur. Göklerin Rabb'i, Yer'in Rabb'i ve Kerîm Arş'ın Rabb'i olan Allah’tan başka ilah yoktur. Buhari (Daavat,37) Müslim'in (Zikr, 83

Lâ ilahe ille'llâhu'l-Azîmu'l-Halîm. Lâ ilahe ille’llahu Rabbu'l-Arşı'l-Azîm. Lâ ilahe ille'llâhu Rabbu's-Semâvâti ve Rabbu'l-Ârdı Ve Rabbu'l-Arşi’l-Kerim.

لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ العَظِيمُ الحَلِيمُ، لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ رَبُّ العَرْشِ العَظِيمِ، لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ رَبُّ السَّمَوَاتِ وَرَبُّ الَارْضِ، وَرَبُّ العَرْشِ الكَرِيمِ.

1 Defa

0107          

Allah’m! Seni anmam, Sana şükredebilmem ve Sana ibadetlerin en güzeliyle yönelebilmem için bana yardım et. (Ebu Dâvûd, Salât, 361; Nesâî, Sehv 60; İbn Hanbel, V, 245 Sünen-i Nesei

Allahümme einnî ala zikrike ve şükrike ve hüsni ibadetik.

اَللَّهُمَّ! أَعِنِّي عَلَى ذِكْرِكَ وَشُكْرِكَ وَحُسْنِ عِبَادَتِكَ.

1 Defa

0108          

Rabbimiz! Bizim günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlıklarımızı bağışla ve (yolunda) ayaklarımızı sağlam tut. Kâfir topluma karşı bize yardım et. (Araf 155)

Rabbenağfirlena zünübena ve israfena fi emrina ve sebbit egdamena vensurnâ alel kavmil kâfirîn

رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَاِسْرَافَنَا فِي اَمْرِنَا وَثَبِّتْ اَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الكافرين.

1 Defa

0109          

Allah’ü Teâlâ’ya hamd olsun. Allah’ım, beni güzel yarattığın gibi ahlâkımı da güzelleştir.

Kaynak: Ahmed bin Hanbel, I. 403 En-Nevevi, el-Ezkar, s, 270.

Elhamdülillâh, Allahümme kemâ hassente halkî, fe hassin hulukî.

الْحَمْدُ لِلَّهِ، اللَّهُمَّ كَمَا حَسَّنْتَ خَلْقِي فَحَسِّنْ خُلُقِي.

1 Defa

0110          

Allah Teâlâ en büyüktür. Allah Teâlâ en büyüktür. Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur. Allah Teâlâ en büyüktür. Allah Teâlâ en büyüktür. Hamd Allah’ü Teâlâ’ya mahsustur.

Allâhü ekber, Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd

اَللّهُ اَكْبَرْ اَللّهُ اَكْبَرْ لَا اِلهَ اِللّهُ وَاللّهُ اَكْبَرْ اَللّهُ اَكْبَرْ وَلِلّهِ الْحَمْدْ.

1 Defa

0111          

Allah’ım! Senden hidayet, takva, iffet ve gönül zenginliği dilerim. (Muslim, Zikir, 72; Tirmizi, Daavât 72; İbni Mace, Dua 2.)

 Allahümme innî es'eluke elhüda vettükâ velafâfe vel ğınâ!

اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْهُدَى وَالتُّقَى وَالْعَفَافَ وَالْغِنٰى.

1 Defa

0112          

Dâvûd aleyhisselâm şöyle dua ederdi:

Allah’ım! Senden seni sevmeyi, seni sevenleri sevmeyi ve senin sevgine ulaştıran ameli yapmayı isterim. Allah’ım! Senin sevgini, bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevgili kıl.

(Tirmizî, Daavât 73)

Allahümme innî es'eluke hubbeke ve hubbe men yuhibbuke ve'l-amele’l-lezi yübelliğuni hubbeke. Allahummec'al hubbeke ehabbe ileyye min nefsî ve ehlî ve mine'l- mâil bârid.

اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ حُبَّكَ وَحُبَّ مَنْ يُحِبُّكَ. وَالْعَمَلَ الَّذِي يُبَلِّغُنِي حُبَّكَ. اَللَّهُمَّ اجْعَلْ حُبَّكَ أَحَبَّ إِلَيَّ مِنْ نَفْسِي وَأَهْلِي وَمِنَ الْمَاءِ الْبَارِدِ.

1 Defa

0113          

Allah’ım! Nefsime takva nasip et ve onu her türlü günahtan temizle; onu en iyi temizleyecek Sensin. Ona yardım edip eğitecek sadece Sensin.

Allâhümme âti nefsî takvâhâ ve zekkihâ ente hayrü men zekkâhâ, ente veliyyühâ ve mevlâhâ.

اللَّهُمَّ آتِ نَفْسِي تَقْوَاهَا، وَزَكِّهَا أَنْتَ خَيرُ مَنْ زَكَّاهَا، أَنْتَ ولِيُّهَا وَمَوْلَاهَا.

1 Defa

0114          

Allah’ım! Faydasız ilimden, ürpermeyen gönülden, doyma bilmeyen nefisten ve kabul olunmayan duadan Sana sığınırım. (Müslim, Zikir 73)

Allâhümme innî eûzü bike min ilmin lâ yenfa‘ ve min kalbin lâ yahşa‘ ve min nefsin lâ teşba‘ ve min da‘vetin lâ yüstecâbü lehâ.

اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ عِلمٍ لَا يَنْفَعُ ومِنْ قَلْبٍ لَا يَخْشَعُ، وَمِنْ نَفْسٍ لَا تَشبَعُ، ومِنْ دَعْوَةٍ لَا يُسْتَجَابُ لَهَا.

1 Defa

0115          

Rabbimiz! Bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize katından bir rahmet bahşet. Şüphesiz sen çok bahşedensin. (Ali İmran - 8)

Rabbenâ lâ tuziğ kulûbenâ ba’de iz hedeytenâ veheb lenâ min ledunke rahmeh, inneke entel vehhâb.

رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنتَ الْوَهَّابُ.

1 Defa Sabah Aksam

0116          

Allah'ım! Dünya ve ahirette senden af ve afiyet dilerim. Allah'ım! Dinim, dünyam, ailem ve malım hakkında senden af ve afiyet dilerim. Allah'ım! Kusurlarımı gizle ve korkularımdan emin kıl.

Allâhumme innî es'eluke-l-afva ve-l-âfiyete fi d-dunyâ ve-l-âhirati.

Allâhumme innî es'aluke-l-afva ve-l-âfiyata fî dînî ve dunyâya ve ahlî ve mâlî. Allâhum-mestur avrâtî ve min avrati.

اَللَّهُمَّ! إِنِّي أسْأَلُكَ العَفْوَ وَالعَافِيَةَ فِي الدُّنْيٓا وَالَاخِرَةِ، اَللَّهُمَّ! إِنِّي أسْأَلُكَ العَفْوَ وَالعَافِيَةَ فِي ِدينِي وَدُنْيَايَ وَأهْلِي وَمَالِي، اَللَّهُمَّ! اسْتُرْ عَوْرَاتِي وَآمِنْ رَوْعَاتِي.

1 Defa Sabah Aksam

0117          

Allah'ım! Beni önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan, üstümden koru. Yere batırılarak altımdan helak edilmekten azametine sığınırım. (Ebu Davud, İbni Mâce.

Allahumma hfaznî minm bayna yadeyye ve min halfî ve en yamînî, va an Şimâlî, va min favqî. Va euzu bi azametike an uğtele min tahtî.

اَللَّهُمَّ! احْفَظْنِي مِن بَينِ يَدَيَّ وَمِن خَلْفِي وَعَنْ يَمِينِي وَعَنْ شِمالِي، وَمِنْ فَوْقِي، وَأَعُوذُ بِعَظَمَتِكَ أَنْ أُغْتَالَ مِن تَحْتِي.

 

0118          

Küfür ve dalâletten başka her türlü hal için Allah’ü Teâlâ’ya hamd olsun. Bütün günahlara Allah’tan mağfiret dilerim.

El-hamdülillahi âlâ külli hâl sivel küfri ved-dalâl esteğfirullahe min külli zenbin.

اَلْحَمْدُ ِللهِ عَلٰى كُلِّ حَالٍ سِوَى الْكُفْرِ وَالضَّلَالِ أسْتَغْفِر اللَّهَ مِنْ كُلِّ ذَنْبٍ.

1 Defa

0119          

Allah’ım kalbimi nifaktan, amelimi riyadan, dilimi yalandan, gözümü hain bakmaktan koru. Şüphesiz ki sen gözlerin hain bakışlarını ve göğüslerde gizlenenleri bilirsin.

(C. Sağir-1529)

Allâhümme tahhir kalbî min'en-Nifâkı ve amelî min'er-riyâi ve lisani min elkizbi veayni ve minelhiyaneti feinneke te’lemü hainetel e’yüni ve ma tuhfissudûr.

اَللَّهُمَّ! طَهِّرْ قَلْبِي مِنَ النِّفَاقِ، وَعَمَلِي مِنَ الرِّيَاءِ، وَلِسَانِي مِنَ الْكِذْبِ، وَعَيْنِي مِنَ الْخِيَانَةِ، فَإِنَّكَ تَعْلَمُ خَائِنَةَ الَاعْيُنِ وَمَا تُخْفِي الصُّدُورُ.

1 Defa

0120          

Allah’ım! Beni temiz (ve helal) olanla rızıklandır. Ve beni sâlih (amel yapmak hususunda) çalıştır!’ Âmin! (Hakîm et-Tirmizî, Nevâdiru’l-Usûl, 160. Asıl, s.202)

Allâhümme’r-zugnî tayyiben ve’s-te‘milnî sâlihan!

اَللّٰهُمَّ ارْزُقْنِي طَيِّبًا وَاسْتَعْمِلْنِي صَالِحًا.

1 Defa

0121          

Allahım! Sen ki birsin, teksin Ey Allah! Samed’sin. Doğmamış ve doğurmamışsın. Hiçbir benzeri olmayansın. Senden günahlarımı bağışlamanı dilerim. Çünkü sen, çok bağışlayan ve çok merhamet edensin. Nesâî (1301)

Allahümme innî es'eluke ya Allah! Bi enneke'l-vahidu'l-ehadu's-samedu'llezî lem yelid ve lem yûled ve lem yekul lehu küfüven ehad. En tağfira lî zunubî inneke ente'l-ğafuru'r-rahim.

اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ يٓا اَللهُ بِأَنَّكَ الْوَاحِدُ اْلأَحَدُ الصَّمَدُ الَّذِي لَمْ يَلِدْ وَ لَمْ يُولَدْ وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُواً أَحَدٌ، أَنْ تَغْفِرَ ليِ ذُنُوبِي، إِنَّكَ أَنْتَ الْغَفُورُ الَّرَحِيمُ.

1 Defa

0122          

Allahım! Senden hidâyet, takvâ, iffet ve gönül zenginliği isterim. Kaynak: Müslim, Zikir 72.

Allâhumme innî es’elüke’l-hüdâ ve’t-tükâ ve’l-afâfe ve’l-gınâ.

اَللَّهُمَّ إِنِي أَسْأَلُكَ الهُدَى، وَالتُّقَى، وَالعفَافَ، والغنَى.

Peygamber Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellemin Diline Tesbih Ettiği Dua

0123          

Allahım! Senden dilerim ki hamd sanadır Senden başka hakkıyla ibâdete lâyık hiçbir ilah yoktur Sen birsin Senin hiçbir ortağın yoktur Sen bol bol verensin Ey göklerin ve yerin yaratıcısı! Ey celâl ve ikram sahibi! Ya Hayyu Ya Kayyûm! Senden cenneti dilerim ve cehennemden sana sığınırım

(Sahih-i İbn-i Mâce (2/329))

Allâhumme innî es’eluke bienne lekel hamde lâ ilâhe illâ ente vahdeke lâ şerîkelek el mennanu yâ bedîas semâvâti vel ardi yâ zel celâli vel ikrâm Ya Hayyu Ya Kayyûm! inni eselukel cenneti euzu bike minen nar.

اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِأَنَّ لَكَ الْحَمْدَ، لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ وَحْدَكَ لاَشَرِيكَ لَكَ، الْمَنَّانُ، يٓا بَدِيعَ السَّمَاوَاتِ وَاْلأَرْضِ يٓا ذَا الْجَلاَلِ وَاْلإِكْرَامِ، يٓا حَيُّ يٓا قَيُّومُ! إِنِّي أَسْأَلُكَ الْجَنَّةَ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ النَّارِ.

1 Defa

İsmi Azam Duası

0124          

Rabbim! Beni bağışla ve tevbemi kabul et. Şüphesiz ki sen, tevbeleri çokça kabul eden, çokça bağışlayansın.

Rabbiğfirlî ve tüb aleyye inneke entettevvâbü elgafûr.

رَبِّ اغْفِرْ ليِ وَتُبْ عَلَىَّ إِنَّكَ أَنْتَ التَّوَّابُ الْغَفُورُ.

1 Defa

0125          

10 Bin Zikir Yapmaktan Daha Sevaplı Kelime-i Tevhid Zikri:

Allah’ü Teâlâ’nın kelimeleri adedince: Lâilâhe illâllah, yarattıkları adedince: Lâilâhe illâllah, arş ağırlığınca: Lâilâhe illâllah, semalar dolusu: Lâilâhe illâllah, bunlarla beraber bunların mislince Lâilâhe illâllah, bunlarla beraber, bunların mislince: ElHamdulillah. Öyle ki meleklerin veya başkalarının sayamayacağı kadar…

(Râmûzu’l-Ehâdîs, Hadîs No: 6226)

Lâilâhe illâllahu adede kelimâtihî, lâilâhe illâllahu adede halkihî, lâilâhe illâllahu zinete arşihî, lâilâhe illâllahu mil-e semâvâthî, lâilâhe illâllahu misle zâlike me’ahû, vel hamdu lillahi misle zâlike mea’hû. Lâ yuhsîhi melâiketûn velâ gayruhu.

لَا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ عَدَدَ كَلِمَاتِهِ، لَا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ عَدَدَ خَلْقِهِ، لَا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ زِنَةَ عَرْشِهِ، لَا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ مِلْأَ سَمٰوَاتِهِ، لَا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ مِثْلَ ذَلِكَ مَعَهُ، وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ مِثْلَ ذَلِكَ مَعَهُ، لَا يُحْصِيهِ مَلَائِكَةٌ وَلَا غَيْرُهُ.

1 Defa

0126          

Halim, Kerim olan Allah'tan başka ilah yoktur. Ben azametli Arş'ın Rabbı olan Allah’ü Teâlâ’yı tesbih (noksanlıklardan tenzih) ederim, Ben yedi göğün Rabbı ve güzel Arş'ın Rabbı olan Allah’ü Teâlâ’yı tesbih ederim.

 (Buhari, Müslim, Tirmizi, Nesai, İbni Mace, hd: 3883)

LA ilahe illallahu'I-HaIimu'I-Kerim. Sübhanallahi Rabbi'l-Arşi'l¬Azim. Sübhanallahi Rabbi's-semavati's-seb'i ve Rabbi'I-Arşi'I-kerim.''

لاَ إِلهَ إِلاَّ اللهُ الْحَلِيمُ الْكَرِيُم. سُبْحَانَ اللهِ رَبِّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ. سُبْحَانَ اللهِ رَبِّ السَّموَاتِ والسَّبْعِ وَرَبِّ الْعَرْشِ الْكَرِيمِ.

Sıkıntı Ve Meşakkat Duası

 

0127          

O, beni yaratan ve bana doğru yolu gösterendir. (Şuarâ Sûresi 78)

Ellezî halakanî fe huve yehdîn.

ٱلَّذِى خَلَقَنِى فَهُوَ يَهْدِينِ.

Sıkılıp Daralınca

7 Veya 70 Defa Oku

0128          

Ey hâlimi bilen (Allah’ım), tevekkülüm Sanadır!

Yâ âlimen bihâlî aleyke ittikâlî.

يَٓا عَالِمًا بِحَالِي عَلَيْكَ إِتِّكَالِي.

Sabah-Akşam 3’er Defa

0129          

Allahım beni bağışla bana acı, beni dosdoğru yoluna kılavuzla ve bana hayırlı rızık ver de buyurdular. (Müslim, Zikir, 33)

Allahummağfir li verhamni vehdini verzukni.

اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي، وَارْحَمْنِي، وَاهْدِنِي، وَعَافِنِي، وَارْزُقْنِي.

Doğru Yolu Bulmak ve Bol rızık İçin

Okunacak Dua Sabah ve Akºam

1 Defa

0130          

Ey hayırı bol olan Allah’ım! Ey iyiliği devamlı olan Allah’ım! (İbni Ebi’d-Dünta, El-Ferec Ba’de’ş-Şiddeh, s. 46)

Ya Kesira’l-Hayri ya Dâime’l-Ma’ruf!

يٓا كَثٖيرَ الْخَيْرِ يٓا دَائِمَ الْمَعْرُوفِ.

Sıkıntılardan Kurtaran Zikir Hz. Yakub Aleyhisselâm’ın Duası

7 Defa

0131          

Allah’ım! Bana merhamet et! Bana hidayet nasip eyle! Bana afiyet ve hayırlı rızık ver! (Müslim, Zikir 35)

Allahümmağfirlî ve'rhamnî ve'hdinî ve 'âfinî ve'r-zuknî.

اَللَّهُمَّ اغْفِرْل۪ي وَارْحَمْن۪ي وَاهْدِن۪ي وَعَافِن۪ي وَارْزُقْن۪ي.

1 Defa

0132          

“Bizi öldürdükten sonra tekrar hayat veren Allah’ü Teâlâ’ya hamdolsun! Zaten dönüşümüz de O’nadır . (Buhârî, Deavât 7, 15, Tevhid 13;  Müslim, Zikir, 59)

El Hamdulillah-illezi ehyana ba'de me emetena ve ileyhin- nuşur

اَلْحَمْدُ ِللَّهِ الَّذِى أَحْيَانَا بَعْدَ مَا أَمَاتَنَا وَإِلَيْهِ النُّشُورُ.

Sabah Uyanınca Okunacak Dua

3 Defa

0133          

Allahım! Senin adınla yaşarım, senin adınla ölürüm. (Buhârî, Deavât 6, 7, 13, 15, Tevhid 13; Müslim, Zikir, 59)

Bismike Allahumme ehyâ ve emûtu.

بِاسْمِكَ اَللَّهُمَّ أَحْيٓا وَأَمُوتُ.

Uyurken Okunacak Dua

0134          

Allah’ü Teâlâ’nın ismiyle, kendimi, ailemi ve malımı Allah'ü Teâlâ’ya havale ediyor, O'nun yüce himâyesine bırakıyorum. (İbni Sünni, Hâkim, De’avat 1902, ibni Hıbban, İbni Ebi Şeybe)

Bismillâhi alâ nefsî ve ehlî ve malî.

بِسْمِ اللهِ عَلٰى نَفْسِي وَأَهْلِي وَمَالِي.

1 Defa Afetlerden Korunmak İçin Okunacak Dua

0135          

Allah’ım! Kullarını yeniden dirilteceğin gün, beni (cehennem) azabından koru. (Tirmizi, Deavat, 18; Ebu Davud, Edeb, 98)

Allahumme kınî azâbeke yevme teb’asu ibâdek.

اَللَّهُمَّ قِنَي عَذَابَكَ يَوَمَ تَبْعَثُ عِبَادَكَ.

Yatarken okunacak Dua

0136          

Allah'tan baska ilah yoktur. O tektir ce ortağı yoktur. Mülk O'nundur ve hamd O'nadır. O her seye gücü yetendir. Allah’ü Teâlâ’yı tüm noksanlıklardan tenzih ederim. Hamd Allah'adır. Allah'tan başka ilâh yoktur. Ve Allah Teâlâ en büyüktür. Güc ve kuvvet ancak yüce ve büyük olan Allah Teâlâ iledir. Rabbim! Beni bağışla!

Buhari, Fethu'l-Bari (3/39) ve digerleri. Lafizlar Ibni Mace. Sahihu Ibni Mace (2/335)

Lâ ilâhe illallâhu vahdehû lâ şerîke leh, lehül-mülkü ve lehül-hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr sübhânellah vel hamdü lillâh ve lâ ilâhe illâ allahü vellâhü ekber, velâ havle velâ kuvvete illâ billâh elaliyyil azîm, Rabbiğfirlî.

لَا إِلَهَ إِلاّ إِلَّا اللهُ وَحْدَهُ لاَشَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ، وَ هُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ سُبْحَانَ اللهِ، وَالْحَمْدُ ِللهِ، وَلَا إِلَهَ  إِلَّا اللهُ، وَاللهُ أَكْبَرُ، وَلَاحَوْلَ وَلَا قُوَّةَ  إِلَّا بِاللهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ، رَبِّ اغْفِرْ ليِ.

1 Defa

0137          

Yâ Rabbî! Senden; sıhhat ve afiyet, emanete hıyanet etmemek, güzel ahlâk ve kaderden razı olmak istiyorum. Ey merhamet sahiplerinin en merhametlisi! Merhametin hakkı için bunları bana ver!

Allahümme innî es'elüke-ssıhhate vel-âfiyete vel-emânete ve hüsnel-hulkı verrıdâe bilkaderi bi-rahmetike yâ Erhamerrâhimîn!

اَللَّهُمَّ! اِنّيِ أَسْأَلُكَ الصِّحَّةَ وَالْعَافِيَةَ وَالَامَانَةَ وَحُسْنَ الْخُلُقِ وَالرِّضَاءَ بِالْقَدَرِ بِرَحْمَتِكَ يٓا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.

1 Defa

0138          

Allah’ım! Senden Sana edilen ve edilecek olan duaların ve isteklerin en hayırlısını, başarıların, amellerin ve sevapların en hayırlısını istiyorum. Senden yaşamın ve ölümün en hayırlısını da istiyorum.

[Hâkim, el-Müstedrek, 1/701]

Allahümme innî es’selüke hayra’l-mes’eleti ve hayra’d-duâi, ve hayra’n-necâhi, ve hayra’l-ameli ve hayra’s-sevâbi, ve hayra’l-hayâti ve hayra’l-memâti.

اَللَّهُمَّ! إِنِّي أَسْأَلُكَ خَيْرَ الْمَسْأَلَةِ، وَخَيْرَ الدُّعَاءِ، وَخَيْرَ النَّجَاحِ، وَخَيْرَ الْعَمَلِ، وَخَيْرَ الثَّوَابِ، وَخَيْرَ الْحَيَاةِ، وَخَيْرَ الْمَمَاتِ.

1 Defa

0139          

Allah’ım! Ömrümün en hayırlı devresi, sonu; amellerimin en hayırlı kısmı, netîceleri ve günlerimin en hayırlısı da sana kavuştuğum gün olsun! İbn Ebî şeybe, Musannef, VI, 65; Süyûtî, Târîhu’l-hulefâ, s. 199. İbnü’s-Sünnî,

Allâhümmec'al hayre umrî ahırehû, ve hayra a'mâlî havâtimehü, ve'c'al hayra eyyâmî yevme likâke.

اَللّٰهُمَّ اجْعَلْ خَيْرَ عُمْرِي آخِرَهُ، وَخَيْرَ عَمَلِي خَوَاتِمَهُ، وَخَيْرَ أَيَّامِي يَوْمَ أَلْقَاكَ.

1 Defa

0140          

Allah’ım! Senden, akıbeti benim için hayır olacak şeyi istiyorum! Allah’ım! Bana hayırdan lütfettiğin en son şey rızayı şerifin ve Naîm Cennetleri’ndeki yüksek dereceler olsun! Süyûtî, Târîhu’l-hulefâ, s. 199.

Allâhümm inni es’elüke ellezî hüve hayrün lî fî âkibetil emri, Allahümme ec’al âhira mâ tû’tînî minel hayri rıdvâneke vedderâcâtil ûlâ min cennâti ennaîm.

اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الَّذِي هُوَ خَيْرٌ لِي فِي عَاقِبَةِ الْأَمْرِ، اَللّٰهُمَّ اجْعَلْ آخِرَ مَا تُعْطِينِي مِنَ الْخَيْرِ رِضْوَانَكَ وَالدَّرَجَاتِ الْعُلَا مِنْ جَنَّاتِ النَّعِيمِ.

1 Defa

0141          

 

Allah’ü Teâlâ’nın Sevgisini Kazanmak İçin Dua:

Allah’ım! Senden Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıran ameli yapmayı isterim. Allah’ım! Senin sevgini, bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevgili kıl. Tirmizî (Deavât 73)

Allahümme innî es'eluke hubbeke ve hubbe men yuhibbuke ve'l-amele’l-lezi yübelliğuni hubbeke. Allahummec'al hubbeke ehabbe ileyye min nefsî ve ehlî ve mine'l- mâil bârid.

اَللّٰهُمَّ إنّ۪ي أَسْأَلُكَ حُبَّكَ وَحُبَّ مَنْ يُحِبُّكَ وَالْعَمَلَ الَّذ۪ي يُبلِّغُن۪ي حُبَّكَ. اَللّٰهُمَّ اجْعَلْ حُبَّكَ أَحَبَّ إِلَيَّ مِنْ نَفْس۪ي وَأَهْل۪ي وَمِنَ الْمَاءِ الْبَارِدِ.

Alah'ü Teâlâ’nın sevgisini kazanmak için okunacak dua

(1 Defa)

0142          

Allah’ım ölümümü ve ölümden sonrasını mübarek eyle! [Redd-ul Muhtar] (Günde 25 okuyan şehid olarak ölür.)

Allâhumme bârik lii fil mevt ve fi mâ ba’delmevt

اَللَّهُمَّ بَارِكْ لِي فِي المَوْتِ وَفِيمَا بَعْدَ المَوْتِ.

25 defa

0143          

Allah’ım! Haktan ayrılmaktan, ikiyüzlülükten ve kötü ahlaktan sana sığınırım. (Ebû Davud, Vitr, 32; Nesaî, İstiâze, 21)

Allahümme innî e’uzü bike mine’ş-şikaki ve’n-nifaki ve sûi’l-ahlâki.

اَللَّهُمَّ إِنّ۪ي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الشِّقَاقِ وَالنِّفَاقِ وَسُوءِ الاَخْلَاقِ.

1 Defa

0144          

Allah’ım, yeterince helâlinden vererek beni haramından koru. Ve lütfunla beni Senden başkasına muhtâç etme!" (Tirmizî, De'avât 111, no: 1563, 5/560)

Allâhümmekfinî  bi halâlike an harâmike ve eğninî bi fedlike '

ammen sivâk.

اَللَّهُمَّ اكْفِنِي بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَاَغْنِنِي بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكٙ.

Helâl Kazanma ve Borcunu Ödeyebilmek İçin Okunacak Dua

0145          

 

Allah’ım, tasadan ve hüzünden Sana sığınırım; acizlikten ve tembellikten de Sana sığınırım; korkaklıktan ve cimrilikten yine Sana sığınırım; borcun galebe çalmasından ve insanların kahrından Sana sığınırım.

Kaynak: (Tirmizî, Daavât 75; Buhârî, Daavât 36; Ebû Davud, Menasik 24; Müslim, Zikir Dua 15).

 

Allahümme innî eûzü bike mine’l-hemmi ve’l-hazen ve eûzü bike mine’l-aczi ve’l-kesel ve eûzü bike mine’l-cübni ve’l-buhli ve eûzü bike min galebeti’d-deyni ve kahri’r-ricâl.

اللَّهُمَّ إِنِّى أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْهَمِّ وَالْحَزَنِ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الْجُبْنِ وَالْبُخْلِ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَقَهْرِ الرِّجَالِ.

1 Defa

(Üzüntü ve Tasa gideren dua)

0146          

Allah’ım verdiğin nimete şükretmemiz, Seni zikretmemiz ve Sana güzelce ibadet edebilmemiz için bize yardım et!

Allahümme e'innâ alâ şükrike ve zikrike ve hüsnü ibâdetike.

اَللَّهُمَّ أَعِنَّا عَلَى ذِكْرِكَ وَشُكْرِكَ وَحُسْنِ عِبَادَتِك.

1 Defa

0147          

Peygamber efendimiz’in Hz. Ebûbekir’e öğrettiği dua:

Rabbim! Gerçekten ben günahlarla kendime zulmettim, beni bağışla. Günahları bağışlama sadece sana aittir. Bana merhamet et, çünkü Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin.

Rabbi innî zalemtü nefsî fağfirlî, fe innehû lâ yağfiruzzunûbe illâ ent, verhamnî inneke ente’l Ğafur’ur’rahim.

رَبِّ اِنِّى ظَلَمْتُ نَفْسِي فَاغْفِرْلِي

فَاِنَّهُ لاَيَغْفِرُالذُّنُوبَ  إِلَّا اَنْتَ

وَارْحَمْنِي اِنَّكَ أَنْتَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ.

1 Defa

0148          

Allah'tan baska hiç bir ilâh ibadet edilecek yoktur. O tekdir, eşi ortağı yoktur. Birdir, her türlü ihtiyaç için başvurulandır. Doğmamış ve doğrulmamıştır. Ve onun hiç bir dengi benzeri yoktur. Ve asla olamaz da.

Lâ ilâhe illallâhü vahdehü lâ serikelehü ehaden sameden lem yelid ve lem yûled ve lem yekün lehü küfüven ehad

لَا إِلَهَ إلَا اللهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ، اَحَاداً صَمَداً لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْۙ وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُواً اَحَدٌ.

1 Defa

0149          

Hz. Musa’nın bir duası:

Ey rabbim! Göğsümü aç, genişlet! İşimi kolaylaştır! Dilimde bulunan düğümü çöz de, anlasınlar beni! (Taha Sûresi: 25, 26, 27, 28)

Rabbişrahli sadri ve yessirli emri. vahlul ukdeten min lisani yefkahu kavli

رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي

وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي.

1 Defa

0150          

Allah’ım bizi nefsin hoşuna giden değil, Senin razı olacağın rıza ve hoşnutluğunu kazandıracak işlere muvaffak eyle.

Benim isteğim affın, afiyetin ve rızan! Allah’ım; sevip hoşnut olduğun şeylere beni hidayet buyur!

Allahümme veffiknâ ilâ mâ tuhibbu ve terdâ.

Allahümme sebbitna alâ mâ tuhibbu ve terdâ.

اَللَّهُمَّ وَفِّقْناَ اِلىٰ مَا تُحِبُّ وَتَرْضى

اَللَّهُمَّ ثَبِّتْنَا عَلىٰ مَا تُحِبُّ وَتَرْضَى.

1 Defa

0151          

Allah’ım! Bize îmânı sevdir ve kalplerimizde onu güzelleştir. Küfrü, fasıklığı (Allah’ü Teâlâ’ya itaatten çıkmayı) ve isyanı (Allah’ü Teâlâ’ya karşı gelmeyi) bize çirkin göster. Bizi, (bu sıfatlara sahip) hak yolda yürüyenlerden kıl.

Müsned-i İ.Ahmed b. Hanbel, Müsned, Müsnedü'l-Mekkiyyîn, 14945; Mu'cemü'l-Kebîr, Cilt 8, Sh.99; Feyzü'l-Kadîr. Cilt 4, Sh.521

Allahumme habbib ileynâ’l- imâne ve zeyyinhu fî kulubinâ ve Allah’ım  ileynâ’l- küfre ve’l- fusûka ve’l- isyâne vec’alnâ mine’r- raşidîn

اَللَّهُمَّ حَبِّبْ إِلَيْنَا الْإِيمَانَ، وَزَيِّنْهُ فِي قُلُوبِنَا، وَكَرِّهْ إِلَيْنَا الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ، وَاجْعَلْنَا مِنَ الرَّاشِدِينَ.

1 Defa

 

0152          

Allah'ım bize hakkı hak olarak göster, ona tabi olmakla rızıklandır.

Bâtılı da bâtıl olarak göster, ondan kaçınmakla rızıklandır. İnsanların seyyidi, efendisi olan Hz. Muhammed Sallallahü Aleyhi Vesellem hürmetine! (İşaratü’l-icaz, D.İşleri Başkanlığı, 2014, s. 116-117)

Allahümme erinel hakka hakkan verzuknâ ittibâ'ahu ve erinel bâtıla bâtılan verzuknâ ictinâbehu bi-hurmeti Seyyidil-beşer!

اَللَّهُمَّ! اَرِنَا الْحَقَّ حَقًّا وَارْزُقْنَا اِتِّبَاعَهُ وَاَرِنَا الْبَاطِلَ بَاطِلًا وَارْزُقْنَا اجْتِنَابَهُبِحُرْمَةِ سَيِّدُ البَشَرُ.

1 Defa

 

0153          

Allah’ü Teâlâ’nın bildikleri sayısınca, Allah’ü Teâlâ’nın bildiklerinin ağırlığınca ve Allah’ü Teâlâ’nın bildikleri dolusunca, Allah’ü Teâlâ’ya tesbih olsun. Bütün hamd ve şükürler Allah’ü Teâlâ’ya mahsustur. Allah’ü Teâlâ’dan başka hiç bir ilah yoktur. Bütün kuvvet ve kudret ancak Allah’ü Teâlâ’nın yardımı iledir.

(Ebûl’-Leys es-Semerkandî Tenbîhül Gafîlin)

Sübhanallâhi velhamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azim. Adede ma 'alima Allâhü tealâ ve zinete ma alima Allâhü tealâ ve mil ema 'alimallâhü tealâ.

سُبْحَانَ اللَّهِ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ، وَلَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ، وَاللَّهُ أَكْبَرُ، وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ، عَدَدَ مَا عَلِمَ اللَّهُ تَعَالَى، وَزِنَةَ مَا عَلِمَ اللَّهُ تَعَالَى، وَمِلْءَ مَا عَلِمَ اللَّهُ تَعَالَى.

1 Defa

0154          

Allah’ım, Efendimiz Muhammed’e senin ilminde bulunanlar sayısınca ve mülkün devam ettiği sürece salât ve selam eyle!

Allahümme salli âlâ seyyidina muhammedin adede mâ fi ilmillahi selaten dâimeten bidevâmi mülkillâh.

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰي سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ، عَدَدَا مَا فِي عِلْمِ اللهِ، صَلَاةً دَائِمَةً بِدَوَامِ مُلْكِ اللهِ.

1 Defa Salâvatı Şerife

 

0155          

Ey kapıları açan Allah’ım! Bize hayır kapılarını aç…

Yâ Müfettiha’l-Ebvâb esması anlamı: Bütün kapıları açan.

Allahümme yâ müfettihal ebvâb, iftah lenâ hayral bâb!

اَللَّهُمَّ يٓا مُفَتِّحَ الْاَبْوابِ اِفْتَحْ لَنَا خَيْرَ الْبَابِ

1 Defa

(Hayır Duası)

0156          

Allah‘ım beni helallığı ile temiz olan rızıkla rızıklandır; beni salih (ve iyi) amel işleyen bir kul olark yaşatıp çalıştır.

Allahümmerzukni tayyiben vesta‘milni salihan.

اَللَّهُمَّ ارْزُقْنِي طَيِّباً، وَاسْتَعْمِلْنِي صَالِحاً‏.‏

1 Defa

(Rızık Duası)

0157          

Ölmeyen diri ve bütün mahlûkatı ayakta tutan Allah'ım! Senden başka ilâh yoktur.

Yâ Hayyu yâ Kayyûm, lâ ilâhe illâ ente.

يٓاحَيُّ يٓا قَيوُّمُ! لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ.

41 Defa

0158          

Allah’m! Seni anmam, Sana şükredebilmem ve Sana ibadetlerin en güzeliyle yönelebilmem için bana yardım et. (Ebu Dâvûd, Salât, 361; Nesâî, Sehv 60; İbn Hanbel, V, 245 Sünen-i Nesei

Allahümme einnî ala zikrike ve şükrike ve hüsni ibadetik.

اَللَّهُمَّ أَعِنِّي عَلٰى ذِكْرِكَ وَشُكْرِكَ وَحُسْنِ عِبَادَتِكَ.

1 Defa

0159          

Allah’ım, beni güzel yarattığın gibi ahlâkımı da güzelleştir. (Ahmed bin Hanbel, I. 403 En-Nevevi, el-Ezkar, s, 270)

Allahümme kemâ hassente halkî, fe hassin hulukî.

اَللَّهُمَّ كَمَا حَسَّنْتَ خَلْقِي فَحَسِّنْ خُلُقِي.

1 Defa

0160          

Allah Teâlâ en büyüktür. Allah Teâlâ en büyüktür. Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur. Allah Teâlâ en büyüktür. Allah Teâlâ en büyüktür. Hamd Allah’ü Teâlâ’ya mahsustur.

Allâhü ekber, Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd

اَللّهُ اَكْبَرْ اَللّهُ اَكْبَرْ لَا اِلهَ اِللّهُ وَاللّهُ اَكْبَرْ اَللّهُ اَكْبَرْ وَلِلّهِ الْحَمْدْ.

Tekbir

1 Defa

0161          

Allahım! Senden hidâyet, takvâ, iffet ve gönül zenginliği isterim. (Müslim, Zikir 72)

Allâhumme innî es’elüke’l-hüdâ ve’t-tükâ ve’l-afâfe ve’l-gınâ.

اَللَّهُمَّ إِنِي أَسْأَلُكَ الْهُدَى، وَالتُّقَى، وَالْعَفَافَ، وَالْغِنَى.

Hayır ve Afiyet İsteme Duası

3 Defa

0162          

ALLAH’ım! Hesabımı kolaylaştır. (Ahmed, Hâkim)

Allahümme! Hâsibnî hisâben yesirâ.

اَللَّهُمَّ حَاسِبْنِي حِسَاباً يَسِيراً.

1 Defa

Ölüme Hazırlık Duası

0163          

Allah’ım! Seni anmak, sana şükretmek, sana güzelce kulluk etmekte bize yardım et.

(Ebu Dâvûd, Salât,361)

Allahümme e'innâ alâ şükrike ve zikrike ve hüsnü ibâdetike.

اَللَّهُمَّ أَعِنَّا عَلٰى ذِكْرِكَ وَشُكْرِكَ وَحُسْنِ عِبَادَتِك.

1 Defa

0164          

Allah’ü Teâlâ, bizden taraf Hz. Muhammed Sallallahü Aleyhi Veselleme’e lâyık olduğu mükâfatı versin.

Cezallahü annâ seyyidinâ Muhammeden Sallallahü Aleyhi Veselleme ma hüve ehlüh.

جَزَى اللَّهُ عَنَّا سَيِّدَنَا مُحَمَّدًا صَلَّى الله ُعَلَيْهِ وَسَلَّمَ مَا هُوَ أَهْلُهُ.

3 Defa Salâvatı Şerife

0165          

Allah’ü Teâlâ’nın selâmı Âdem’in üzerinde olsun! (Deylemi)

Selavâtullahe alâ Âdeme.

صَلَوَاتُ اللهَ عَلَي آدَمَ

Günde 3 Defa

0166          

Hamd, her durumda ve her zaman Alla­h’ Teâlâ’ya mah­sus­tur. Ce­hen­nem eh­li­nin hâ­lin­den Alla­h’ Teâlâ’ya sı­ğı­nı­rım. (Tirmizî, Deavât 131)

El-hamdü-lillâhi alâ külli hâl ve E’ûzü billâhi min hâl-i ehlinnâr.

اَلْحَمْدُ ِللهِ عَلٰى كُلِّ حَلّ، وَأَعُوذُ بِاللهِ مِن حَالِ أَهْلِ االنَّارِ.

1 Defa

Hamd ve Şükür Duası

0167          

Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlam bastır ve şu kâfir kavme karşı bize yardım et!

Rabbenâ efriğ aleynâ savran vesebbit ekdâmenâ vensurnâ alel kavmil kâfirîn!

رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلٰى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ.

3 Defa

0168          

Ey Rabbimiz! Biz sana inandık, bizi bağışla, bize merhamet et, sen merhamet edenlerin en hayırlısısın! (Mü’minun Sûresi; 109)

Rabbenâ âmennâ faġfir lenâ verhamnâ veente ḣayru-rrâhimîn.

رَبَّنَٓا اٰمَنَّا فَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا وَاَنْتَ خَيْرُ الرَّاحِم۪ينَۚ.

1 Defa

0169          

Allah’ü Teâlâ bütün noksan sıfatlardan münezzehtir, bütün hamdler ona mahsustur. Allah’ü Teâlâ’dan başka ilah yoktur. Allah’ü Teâlâ en büyüktür

. (Müslim)

Sübhânallahi velhamdü lillahi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber.

سُبْحَانَ اللهِ وَالْحَمْدُ لِلّهِ وَلَا إِلَهَ إِلَّا الله وَالله أَكْبَر.

100 Defa

Akşam yatmadan önce

0170          

Allahım, Senden, sağlıklı olmayı, namuslu yaşamayı, emaneti gözetmeyi, güzel ahlakı ve kaderden razı olmayı istiyorum. Ey merhamet sahiplerinin en merhametlisi! Merhametin hakkı için bunları bana ver! (Kenzu’l-Ummal, h. No: 5093)

Allahümme innî es'elüke-ssıhhate vel-îffete vel-emânete ve hüsnel-hulükı verrıdâe bil kaderi bi-rahmetike yâ Erhamerrâhimîn!

اَللَّهُمَّ اِنّيِ أَسْأَلُكَ الصِّحَّةَ وَالْعِفَّةَ وَالَامَانَةَ وَحُسْنَ الْخُلُقِ وَالرِّضَاءَ بِالْقَدَرِ بِرَحْمَتِكَ يٓا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.

Peygamber Efendimizin Sık Sık Okuduğu Dua

0171          

Allah’ım beni doğru yola ilet ve bütün işlerimde beni başarılı kıl, (Müslim, Zikir 78. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Hâtem 4)

Allahummehdinî ve seddidnî.

اَللَّهُمَّ اهْدِني، وَسدِّدْني.

Doğru Yolu Bulmak için Dua

0172          

Allah’ım Senden beni doğru yola iletmeni ve o yolda başarılı kılmanı niyâz ederim. (Müslim, Zikir 78)

Allâhümme innî es’elüke’l-hüdâ ve’s-sedâd.

اَللَّهُمّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْهُدَى وَالسَّدَادَ.

Doğru Yolu Bulmak için Dua

0173          

Ey celâl ve ikram sahibi, ey yedi kat gökleri yaratan, ey nimet ve ihsanı bol, ey rahmeti ve merhameti bol olan Allah'ım! Senden başka (ibadet edilecek) hiç bir ilâh yoktur.

Lâ ilâhe illâ ente yâ Hannân, yâ Mennân, yâ Bedias semâvâti vel ardı yâ Zel celâli vel ikrâm.

لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ، يٓا حَنَّانُ يٓا مَنَّانُ، يٓا بَدِيعَ السَّمَاوَاتِ وَالَارْضِ، يٓا ذَا الْجَلَالِ وَالْإِكْرَامِ.

1 Defa

0174          

Ey Rabbimiz! Bizi doğru yola eriştirdikten sonra kalplerimizi kaydırma.

Kendi katından bize rahmet ver. Gerçek rahmet edici Vehhab Sensin. (Âli İmrân Sûresi ayet; 8)

Rabbena Lâ tuziğ kulûbenâ, ba’de iz hedeytena ve heblenâ mil’ledünke rahmeh, inneke entel Vehhâb.

رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ اِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ َ مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً اِنَّكَ اَنْتَ الْوَهَّابُ.

Hz. İbrahim Aleyhisselâm’ın Ateşe Atılırken Okuduğu Dua

1 Defa

0175          

Rabbim şüphesiz ki ben derde uğradım, sen ise merhametlilerin en merhametlisisin. (Enbiyâ Sûresi-83)

Rabbî ennî messeniyed durru ve ente erhamur râhimîn.

 

رَبِّي أَنِّي مَسَّنِيَ الضُّرُّ وَأَنتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ.

1 Defa

0176          

Şüphesiz rabbim dilediğine çok lutufkârdır. Kuşkusuz O çok iyi bilendir, hikmet sahibidir. (Yusuf Sûresi 100)

İnne Rabbî latîfun limâ yeşâ’u innehû huvel alîmul hakîm.

اِنَّ رَبّ۪ي لَط۪يفٌ لِمَا يَشَٓاءُۜ اِنَّهُ هُوَ الْعَل۪يمُ الْحَك۪يمُ

Sırrı Çözülmemiş Kapı, Zirve Duası

Açılmaz Kapıları Açan Dua

0177          

Allahım, günahımı bağışla, kalbimin öfkesini gider, beni kovulmuş şeytandan uzak tut

Allahummâğfir lî zenbî ve’zheb ğâyza kalbî ve ecirnî mine’ş-şeytâni’r-racîm.

اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي ذَنْبِي، وَأَذْهِبْ غَيْظَ قَلْبِي، وَأَجِرْنِي مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجيمِ.

Kızınca Okunacak Dua

0178          

Allah'ım! Günahımı affeyle. Beni kalbimdeki öfkeden ve şeytanın vesvesesinden koru! (Nevevi, el-Ezkar; 268 İbni Sünni)

Allahümmağfir li-zenbi ve ezhib gayza kalbi ve ecirni mineşşeytan.

اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي ذَنْبِي، وَأَذْهِبْ غَيْظَ قَلْبِي، وَأَجِرْنِي مِنَ الشَّيْطَانِ

Öfkeyi Yenmek İçin Okunur

0179          

Rabbim! Beni yalnız bırakma! Sen, varislerin en hayırlısısın, (her şey sonunda senindir)

Kaynak: Enbiya Sûresi, 89

Rabbi lâ tezernî ferden ve ente hayrul vâris’in!

رَبِّ لَا تَذَرْن۪ي فَرْداً وَاَنْتَ خَيْرُ الْوَارِث۪ينَۚ.

1 Defa

Hayırlı Varisler İsteme Duası

0180          

İslam dinini ve mükemmel imanı ihsan ettiği için Allah’ü Teâlâ’ya hamd olsun!

Elhamdü lillâhi alâ dini'l-İslâm ve kemâli'l-îman

اَلْحَمْدُ لِلّهِ عَلٰى دِينِ الاِسْلَامِ وَ كَمَالِ الاِيمَانِ

Her gün sık sık demeliyiz!

0181          

Ben Allah’ü Teâlâ’yı ulûhiyet makamına yakışmayan sıfatlardan yarattıkları sayısınca tenzih ederim. Ben Allah’ı, O’nun rızasını kazanmak için kendisinin hoşnut olacağı sayıda tesbih ederim. Ben Allah’ü Teâlâ’yı arşının ağırlığınca tesbih ederim. Ben Allah’ü Teâlâ’yı O’nun bitip tükenmeyen kelimeleri sayısınca tesbih ederim.

Sübhânallâhi ve bi–hamdihî adede halkihî ve rızâ nefsihî ve zinete arşihî ve midâde kelimâtihî.

سُبْحَانَ اللَّهِ وَبِحَمْدِهِ عَدَدَ خَلْقِهِ، وَرِضَاءَ نَفْسِهِ، وَزِنَةَ عَرْشِهِ، ومِدَادَ كَلِمَاتِهِ.

Sabah-Akşam 3’er defa

0182          

Allah’ü Teâlâ’yı; Mizanın dolusu kadar, ilmin sonu kadar, Allah’ü Teâlâ’nın; razı olacağı kadar ve arşın ağırlığı kadar, tesbih ederim.

Sübhânallâhi mil'el mîzân. Ve müntehel-ılmi ve mebleğar-rızâ ve zinetel-arş.

سُبْحَانَ اللهِ مِلاءَ الْمِيزَانِ وَمُنْتَهَى الْعِلْمِ وَمَبْلَغَ الرِّضَى وَزِنَةَ الْعَرْشِ.

Sabah-Akşam 3’er defa

0183          

Ya Rabbî, Sen bizi affet, Sen bize merhamet et. Zira merhamet edenlerin en hayırlısı Sensin. (Mü’minûn, 118)

Rabb’iğfir verham ve ente hayrur’rahimin.

رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَأَنْتَ خَيْرُ الرَّاحِمِينَ.

3 Defa

 

0184          

Ey Allah’ü Teâlâ’nın kulları bana yardım edin! Ey Allah’ü Teâlâ’nın kulları bana yardım edin! (Heysemi; Beyhaki)

Yâ îbâdallahi eğîsûnî!

Yâ îbâdallahi eğîsûnî!

يٓا عِبَادَ اللهِ أَغِيثُونِي يٓا عِبَادَ اللهِ أَغِيثُونِي.

Issız bir yerde yolunu kaybeden okur.

0185          

Kâim olan (zâtıyla duran) zâtı tesbih ederim. Daim olan (sonu olmayan) zâtı tesbih ederim. Hayy (diri) olan zâtı tesbih ederim. Kayyum (her şeyi idare eden) zâtı tesbih ederim. Hiç ölmeyecek diriyi tesbih ederim. Büyük olan Allah’ü Teâlâ’yı tesbih ederve O’na hamd ederim. O çok münezzehtir, çok mukaddestir, meleklerin ve ruhun (Cibril-i Emîn’in) Rabbidir.

Râmûzül Ehâdîs No: 5436, Kenzül Ummal no: 3886 2/230

Subhanellahil kaim-id daim, Subhanellahil hayyil kayyum, Subhanellahil Hayyillezi Lâ yemûtu, Subhanellahil azimi bi hamdihi, Subbûhun, kuddûsun Rabbül Melaiketi verruhi, Subhane rabbiyel aliyyil a'la, subhanehu ve Teâlâ.

سُبْحَانَ الْقَائِمِ، سُبْحَانَ الدَّائِمِ، سُبْحَانَ الْحَيِّ الْقَيُّومِ، سُبْحَانَ الْحَيِّ الَّذِي لَا يَمُوتُ، سُبْحَانَ اللَّهِ الْعَظِيمِ وَبِحَمْدِهِ، سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلَائِكَةِ وَالرُّوحِ، سُبْحَانَ رَبِّيَ الْعَلِيِّ الَاعْلَى، سُبْحَانَهُ وَتَعَالَى.

Günde 3 Defa

0186          

Rabbimiz! Nurumuzu arttır eksiltme ve bizi bağışla. Şüphesiz senin her şeye gücün yeter. (Tahrim Sûresi; 8. Ayet)

Rabbenâ etmim lenâ nûranâ vaġfir lenâ innekealâ kulli şey-in kadîr.

رَبَّنَٓا اَتْمِمْ لَنَا نُورَنَا وَاغْفِرْ لَنَاۚ اِنَّكَ عَلٰى كُلِّ شَيْءٍ قَد۪يرٌ.

Sabah-Akşam 1 Defa

0187          

Ey Rabbimiz! Biz inandık, bizi bağışla, bize merhamet et, sen merhamet edenlerin en hayırlısısın!

(Müminun Sûresi 109)

Rabbenâ âmennâ fağfir lenâ verhamnâ ve ente hayrur râhimîn!

رَبَّنَا آمَنَّا فَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا وَأَنتَ خَيْرُ الرَّاحِمِينَ.

Bağışlanma Duası

Sabah-Akşam 1 Defa

0188          

Rabbim, ilmimi artır. (Tâhâ Sûresi: 114)

Rabbi zidnî ılmâ.

رَبِّ زِدْن۪ي عِلْمًا

İlim Öğrenme Duası 1 Defa

0189          

Allah’ım! Malın meşakkatli bir hayat yaşamaktan, helâk olmaktan, kötü akıbetten ve düşmanların başıma gelen belâdan dolayı bana gülmelerinden sana sığınırım. (Buhârî, De’avât, 27; Ebû Davud, Salât, 367; Müslim, Zikr, 16; Nesâî, İstiâze, 34)

Buhâri, Kader 13, Daavât 28; Müslim, Zikr 53)

Allâhumme innî eûzu bike min cehdi’l-belâi ve derki’ş-şekâi ve sûi’l-kadâi ve şemâteti’l a’dâi.

اَللَّهُمَّ إنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ جَهْدِ الْبَلَاءِ، وَدَرَكِ الشَّقَاءِ، وَسُؤِ الْقَضَاءِ، وَشَمَاتَةِ الَاعْدَاءِ.

Korku ve Belâlara Karşı Okunacak

Dua

1 Defa

0190          

Ey Rabbimiz! Biz inandık, bizi bağışla, bize merhamet et, sen merhamet edenlerin en hayırlısısın! (Mü’minûn Sûresi 109)

Rabbenâ âmennâ fağfirlenâ ve'rhamnâ ve ente hayru'r rahimîn!

رَبَّنَا آمَنَّا فَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا وَأَنتَ خَيْرُ الرَّاحِمِينَ.

Bağışlanma Duası

Sabah-Akşam 1 Defa

0191          

Arş-ı Azimin Rabbi olan Allahü Azîmüşşan'dan sana şifalar ihsan etmesini dilerim. (Ebû Dâvud, Cenâiz, 8; Tirmizî, Tıbb, 32; İbn Hanbel, I, 239)

Es'elü'llâhe'l-azîm. Rabbe'l-arşi'l-azîm en yeşfiyeke.

أسْألُ اللَّهَ الْعَظِيمَ، رَبَّ الْعَرْشِ الْعَظِيمَ، أنْ يَشْفِيكَ.

Şifa Duası Hastaya Okunur.

7 Defa

0192          

Ey Alah’ım! Senden yararlı ilim, güzel (helal) rızık ve makbul bir amel dilerim. (ibn es- Sünni, Amelu’l-Yevm ve’l-Leyle, h. 54. İbn-i Mace)

Allahümme inni es’elüke ilmen nâfian ve rızkan tayyiben ve amelen mütekabbelen.

اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ عِلْمًا نَافِعًا، وَرِزْقًا طَيِّبًا، وَعَمَلًا مُتَقَبَّلًا.

Her sabah

1-3 Defa

Okunur.

0193          

Allah’ım sen affedicisin, cömertsin, affetmeyi seversin, beni de affet.

(Tirmizî Deavât 89)

Allahümme inneke ‘afüvvün kerîmün tühıbbü’l-‘afve fa’fü ‘annî.

اَللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ كَر۪يمٌ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنّ۪ي.

Sabah-Akşam Defa

0194          

Allah’ım önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan, gökten ve yerden gelecek bütün felaketlerden beni koru.

Allahümme innî eûzü biazametike en uğtale min tahti.

اَلّٰلهُمَّ إِنّ۪ي أَعُوذُ بِعَظَمَتِكَ أَنْ أُغْتَالَ مِنْ تَحْت۪ي

Musibet, Belâ ve Afetlerden Korunma İçin Duası

Günde 1 Defa

0195          

Allah’ım! Azametin ile bilmediğim bir yerden bir belâya uğramaktan Sana sığınırım. (Nesâî, İstiâze, 60)

Allahümme innî bi azametike en uğtile min tehtî.

اَللَّهُمَّ إِنّ۪ي بِعَظَمَتِكَ أَنْ أُغْتَالَ مِنْ تَحْت۪ي.

Belâlardan Korunma Duası

Günde 1 Defa

0196          

Allah Teâlâ en hayırlı koruyucudur ve O, Merhametlilerin en merhametlisidir. (Yusuf, 64)

Fallahu hayrun hafizen ve hüve erhamür rahimin

فَاللّهُ خَيْرٌ حَافِظًا وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ.

Belâlardan Korunma Duası

Günde 1 Defa

0197          

Allah’ü Teâlâ bütün noksan sıfatlardan münezzehtir, bütün hamdler ona mahsustur. Allah’ü Teâlâ 'dan başka ilah yoktur, Allah’ü Teâlâ en büyüktür. Azamet sahibi Yüce Allah’tan başkasında güç kuvvet ve kudret yoktur.

Subhânallâhi velhamdu lillâhi ve lâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm.

سُبْحَانَ للَّهِ والْحَمْدُ ِللهِ وَلَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَاللَّهُ اَكبَرْ وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللهِ الْعَلِيِّ الْعَظيمِ.

Tüm sıkıntılar için çok etkili bir dua ve tesbihat.

0198          

Büyük ve halim olanAllah’ü Tealadan başka ilâh yoktur. Yüce Arş’ın sahibi olan Allah’ü Tealadan başka ilâh yoktur. Göklerin, yerin ve kıymetli Arş’ın Rabbi Allah’ü Tealadan başka ilâh yoktur. (Buhârî, De’avât, 26; Tirmizî, De’avât, 40)

Lâ ilâhe illallâhül’azîm-ül-halîm lâ ilâhe illallâhü Rabbül-Arş-il’azîm lâ ilâhe illallahü Rabbüs-semâvâti ve Rabbül-Erdı Rabbül’Arş-il-kerîm.

لَا إِلٰهَ إِلَا اللهُ الْعَظِيمُ الحَالِيمُ، لَا إِلٰهَ إِلَا اللهُ الرَبُّ العَرْشِ الْعَظِيمِ، لَا إِلٰهَ إِلَا اللهُ رَبُّ السَّمَوَاتِ وَ رَبُّ الَارْضِ، رَبُّ العَرْشِ الْكَرِيمُ.

Haksızlığa Uğrayan Kişinin Okuyacağı Dua

0199          

Bizi yediren, bizi içiren ve bizi Müslümanlardan kılan Allah’ü Teâlâ’ya hamd olsun.

elhamdü lillâhillezî et’amenâ ve sekânâ vecealenâ minel müslimîn.

اَلْحَمْدُ ِللهِ الَّذِى اَطْعَمَناَ وَسَقاَناَ وَجَعَلَناَ مِنَ الْمُسْلِمِينَ.

Yeme - İçme Bittiğinde

0200          

Rabbimiz! Nurumuzu arttır eksiltme ve bizi bağışla. Şüphesiz senin her şeye gücün yeter. Ey bütün mevcudatta gizli açık her şeyi kemaliyle gören! Ey âlemleri nuru ile nurlandıran, istediği gönüllere nur yağdıran, gönüllere yol gösterme, doğru yola girme ışığını yakan. (Tahrim Sûresi; 8. Ayet)

Rabbenâ etmim lenâ nûranâ vaġfir lenâ inneke ‘alâ kulli şey-in kadîr. Yâ Nûr yâ Besîr! Yâ Nûr yâ Besîr!

رَبَّنَٓا اَتْمِمْ لَنَا نُورَنَا وَاغْفِرْ لَنَاۚ اِنَّكَ عَلٰى كُلِّ شَيْءٍ قَد۪يرٌ. يٓا نُورُ يٓا بَصِيرُ يٓا نُورُ يٓا بَصِيرُ.

15 Defa

Bilhassa Göz Hastalıkları İçin Okunur.

0201          

Allah’ü Teâlâ’nın ismiyle, kendimi, ailemi ve malımı Allah’ü Teâlâ’ya havale ediyor. O’nun yüce himayesine bırakıyorum.

Bismillâhi alâ nefsî ve ehlî ve mâlî.

بِسْمِ اللّٰهِ عَلٰى نَفْسٖى وَ اَهْلٖى وَ مَالٖى

Her Sabah Okunacak Himaye ve Koruma Duası

3 Defa

0202          

Hastalandığımda da O bana şifa verir. (Şuara-80)

Bismillahirrahmanirrahim. Ve iza merıdtü fe hüve yeşfın.

وَاِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْف۪ينِۖ.

Her türlü kaza belâ ve Hastalıktan korunma duası

0203          

Rabbim! Bağışla, merhamet et. Çünkü sen merhamet edenlerin en hayırlısısın!

(Müminun Sûresi 118)

Rabbi-ġfir verham ve ente ḣayru-rrâhimîn!

رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَاَنْتَ خَيْرُ الرَّاحِم۪ينَ.

Bağışlanma Duası

Günde Saba-Akşam 1 defa

0204          

Allah’ü Teâlâ’nın adıyla. Yüce Arş’ın Rabbi, Yüce Allah’tan sana şifa vermesini dilerim. (Ebû Dâvud, Cenâiz, 8; Tirmizî, Tıbb, 32; İbn Hanbel, I, 239)

Es-elullahil-azîme rabbel arşil azîm en yeşfiyeke.

بِسْمِ اللهِ، أَسْأَلُ اللهَ الْعَظِيمَ، رَبَّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ أَنْ يَشْفِيَكَ

Hastalara Şifa İçin Okunur.

 

0205          

Allah’ım, göz açıp kapayacak kadar bir sürede bile beni nefsimle baş başa bırakma!

Allâhümme lâ tetrükni ilâ nefsi tarfete aynin.

اَللَّهُمَّ لَا تَتْرُنِي إِلَّا نَفْسِي طَرْفَةَ الْعَيْنِ.

Nefsin Şerrinden Korunma Duası

0206          

Ölmeyen diri ve bütün mahlûkatı ayakta tutan Allah'ım! Senin rahmetinle yardım dilerim. Bütün işlerimi düzelt ve beni göz açıp kapayınca kadar bile olsa nefsime bırakma. (Hâkim, el-Müstedrek,) (Ebû Dâvûd, edeb 101; Ahmed İbn Hanbel, el-Müsned 5/42)

Yâ hayyû, yâ kayyûmu bi rahmetike estegîsû. Eslih lî şe'nî küllehü ve lâ tekilnî ilâ nefsi Tarfete ayni

يَاحَيُّ يٓا قَيوُّمُ! بِرَحْمَتِكَ أَسْتَغِيثُ، أَصْلِحْ لِي شَأْنِي كُلَّهُ، وَلَا تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ.

3 Defa

0207          

Allâh’ım! Sen her türlü eksiklikten uzaksın,

âlemlerin Rabbi Allah’ü Teâlâ’ya hamdolsun! (Yûnus, 10)

Sübhâneke allâhümme; Elhamdülillâhi Rabbi’l-âlemîn!

سُبْحَانَكَ اَللَّهُمَّ اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَٰالَمِينَۙ

 

1 Defa

0208          

Hayy (ölmeyen diri) ve Kayyûm (her şeyi idarecisi) olan, rahmetinle Senden yardım istiyoruz!

Yâ Hayyü, yâ Kayyûm, bi Rahmetike nesteğîsü.

يَٓا حَيُّ يَٓا قَيُّومُ، بِرَحْمَتِكَ نَسْتَغِيثُ.

1 Defa

0209          

Ey Ey Allah’ım, bize cennetin kapılarını aç.

Allahümme iftah lenâ ebvâbel Cenneh.

اَللَّهُمَّ إِفْتَحْ لَنَا أَبْوَابَ الجَنَّه.

1 Defa

0210          

Ey kapıları açan Allah’ım Bize en hayırlı kapıları aç!

Allahümme yâ müfettihal ebvâb. İftah lenâ hayral bâb.

اَللّٰهُمَّ يٓا مُفَتِّحَ إِلَّا بْوابِ اِفْتَحْ لَنَا خَيْرَ الْبَابِ

Her Hayırlı İşe Başlarken ve Camiye Girerken Okunacak Dua

0211          

Allahım! Sen affedicisin, cömertsin, affetmeyi seversin; Beni de affet (Tirmizî, Daavât 84)

Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni.

اَللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ كَرِيمٌ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي.

3 Defa

0212          

Rabbimiz! Günahlarımızı bize bağışla, kötülüklerimizi ört, canımızı iyilerle beraber al. (Âl-i İmrân, 193)

Rabbenâ fağfir lenâ zunûbenâ ve keffir annâ seyyiâtinâ ve teveffenâ meal ebrâr.

رَبَّنَا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَكَفِّرْ عَنَّا سَيِّئَاتِنَا وَتَوَفَّنَا مَعَ الَابْرَار.

1 Defa

0213          

Rabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz. (A'râf Sûresi-23)

Rabbenâ zalemnâ enfusenâ ve in lem tagfirlenâ ve terhamnâ le nekûnenne minel hâsirîn.

رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنفُسَنَا وَإِنْ لَّمْ تَغْفِرْ لَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ.

1 Defa

0214          

Ey âlemlerin rabbi ve ey merhamet edicilerin en merhametlisi!!!

Yâ Rabbel âlemin, yâ erhamerrâhimîn.

يَٓا رَبَّ الْعَالَمِينَ، يَٓا اَرْحَمَ الرَّاحِم۪ينَ.

1 Defa

0215          

Allah’ım kabul et! Allah’ım kabul et! Allah’ım kabul et!

Allahümme âmîn! Allahümme âmîn! Allahümme âmîn!

اَللَّهُمَّ آمين! اَللَّهُمَّ آمين! اَللَّهُمَّ آمين!

1 Defa

0216          

Allah’ım senden; nimetin tamamını, afiyetin devamını ve hayırlı bir sonu, kâmil bir iman, doğru bir bilgi, Dinimizin ayakta durmasını, faydalı bir ilim, geniş bir rızık, Huşû içinde bir kalp, zikreden bir dil, temiz ve helal kazanç sabrı cemil ve güvenli bir ev, sağlıklı bir vücut ve belâların defedilmesini, günahların affedilmesini ve bütün hayırları, salih evlat, kabul olunan bir amel ve bereketli bir ömür, duaların kabul edilmesini, samimi Nasuh bir tevbe, ölümden önce tevbe, Ölüm anında rahatlık, ölümden sonra mağfiret ve rahmet, hesap anında af istiyorum! Cennetini kazandır, Cehennem ’den kurtar! Çünkü senin rahmetin çok geniştir! Ey Aziz ve çok bağışlayıcı olan Allah’ım! Rabbim, benim ilmimi artır ve beni salihlerden eyle! Senin her şeye gücün yeter… Ey âlemlerin Rabbi, sana hamd olsun! Fatiha hürmetine!

Allâhumme innî es eluke; temamen nîmeh ve devamel afiyeh ve hüsnel hatimeh, îmanen kâmilen ve yekînen sâdikan ve dinen kıyamen ve îlmen nâfiân ve rızkan vâsî’an halâlen tayyibân ve kalben hâşian ve lisanen zâkiran ve ve sabran cemilen ve beyten mînen ve cismen salimen ve belâen dâfiân ve zünûben mağfurân ve hayran câmîân ve evlâdan sâlihan Ve amelân mütekabbelen ve ûmran mübareken ve duâen müstecâbân ve tevbeten nasûhân Ve tevbeten kablel mevt Ve rahaten în’del mevt ve mağfireten ve rahmeten ba’del mevt, vel afve îndel hîsâb! Vel fevze bil cenneti, vennecâte minennâr! Birahmetike! yâ azîzü yâ ğaffâr! Rabbi zidnî îlmen, vel hîkni bissâlihîn… Velhamdü lillâhi Rabbil âlemin! elFatiha!

اَللَّهُمَّ! إِنِّي أَسْأَلُكَ تَمَامَ النِّعْمَةِ، وَدَوَامَ العَافِيَةِ، وَحُسْنَ الخَاتِمَةِ، إِيمَانًا كَامِلًا، وَيَقيِنًا صَادِقًا، وَدِينًا قِيَمًا، وَعِلْماً نَاِفعاً، وَرِزْقًا وَاَسِعًا، وَحَلَالًا طَيِّبًا، وَقَلْبًا خاَشِعًا، وَلِسَانًا ذاَكِرًا، وَصَبْرًا جَمِيْلًا، وَبَيْتًا آمِنًا، وَجِسْمًا سَالِمًا، وَبَلَاءً دَافِعًا. وَذُنُبًا مَغْفُورًا، وَخَيْرًا جَامِعًا، وَأولَادًا صاَلِحًا، وَعَمَلًا مُتَقَبَّلًا، وَعُمْرًا مُبَارَكًا، وَدُعَاءً مُسْتَجَابًا، وَتَوْبَةً نَصُوحًا، وَتَوْبَةً قَبْلَ المَوْت، وَرَاحَةً عِنْدَ اْلمَوْت، وَمَغْفِرَةً وَرَحْمَةً بَعْدَ اْلمَوْت، وَالْعَفْوَ عِنْدَ اْلِحساَب، وَالْفَوْزَ بِالْجَنَّةِ، وَالنَّجَاةَ مِنَ النَّارِ، بِرَحْمَتِكَ يٓا عَزيِزُ يٓا غَفَّار، رَبِّ زِدْنيِ عِلْماً واَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ وَالْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ العَالَمِينَ بِرَحْمَتِكَ يٓا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ. الْفَاتِحَة.

1 Defa

(Bitiş Duası)

0217          

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)