On Nasihat

On Nasihat

 

01- Her gün okuyabildiğin kadar Kur'an-ı Kerim oku, Peygamber Sallallahü Aleyhi Vesellem’e de salâtı çokça getir!

02- Beş vakit namaz ile velevki iki rekât ta olsa gece ve kuşluk namazına devam et!

03- Üzerine farz olan zekâtı ver! Az da olsa her gün sadaka ver! Eğer verecek bulamaz isen bu vazifeyi güzel söz söylemekle yerine getir! Ramazan orucu ile beraber her ayda üç gün oruç tut!

04- Allah’ü Teâlâ’nın sevdiklerinden olmak istemez misin? Peygamberimiz Muhammed Sallallahü Aleyhi Vesellem'i ve O'nun ailesini sev! Anne ve babana iyilik yap!

05- Sen: “Ya Rabbi! Ya Rabbi!” deyip te, Allah’ü Teâlâ’nın: “Evet! Ey kulum, iste! İstediğin verilir!” dediği kimselerden olmak istemez misin? O halde yiyeceğini temizle ki duan kabul olsun! İnsanlara kendinden daha insaflı ol! İnsanlara güzel ahlâkla davran!

06- Duası kabul edilenlerden ve Kıyamet günü sayfası, nurla parlayanlardan olmayı istemez misin? Kalbini temizle! لَا إِلٰهَ إِلاَّ لله “Lâ İlâhe İllallah!” zikrini çok yap! Günahlarına, mü'min erkek ve mü'min kadınlar için tevbe ve istiğfar yap! Allah’ü Teâlâ’yı hatırlamaktan habersiz olanlardan olma!

07- Allah’ü Teâlâ’ya hamd eden, şükreden, O'na yakın olanlardan olmak istemez misin? Şu var ki kul:

اَلْحَمْدُ للهِ “Elhamdülillâh!”, derse, Allah’ü Teâlâ: “Kulum Bana hamd etti, bana şükretti!” der! O halde:

 الْحَمْدُ لِلَّهِ وَسَلَامٌ عَلَى عِبَادِهِ الَّذِينَ اصْطَفَى

 “Elhamdülillâhi ve selâmün alâ ibadihillezinestafâ”

(Selâm onun seçtiği kullarının üzerinedir!). Zikrini çokça yap!

08- Allah’ü Teâlâ’ya şükredenlerden ve Allah’ü Teâlâ'nın neslini ıslah ettiği kimselerden olmayı istemez misin? O halde şu iki ayetteki duaya devam etmelisin:

·        رَبِّ أَوْزِعْنِىٓ أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ ٱلَّتِىٓ أَنْعَمْتَ عَلَىَّ وَعَلَىٰ وَٰلِدَىَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَٰلِحًا تَرْضَىٰهُ وَأَدْخِلْنِى بِرَحْمَتِكَ فِى عِبَادِكَ ٱلصَّٰلِحِينَ

Okunuşu: Rabbi evzı’nî en eşkure ni’metekelletî en’amte aleyye ve alâ vâlideyye ve en a’mele salihan terdâhu ve edhılnî bi rahmetike fî ibâdikes sâlihîn.

Anlamı: “Rabbim, bana ve anama, babama lutfettiğin nimete şükretme, Senin beğeneceğin faydalı bir iş yapmamı gönlüme ilham eyle ve Rahmetinle beni iyi kullarının arasına koy.” (Neml Sûresi, 19)

·        رَبِّ اَوْزِعْن۪ٓي اَنْ اَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّت۪ٓي اَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلٰى وَالِدَيَّ وَاَنْ اَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضٰيهُ وَاَصْلِحْ ل۪ي ف۪ي ذُرِّيَّت۪يۚ اِنّ۪ي تُبْتُ اِلَيْكَ وَاِنّ۪ي مِنَ الْمُسْلِم۪ينَ

Okunuşu: Rabbi evzi’nî en eşkura ni’meteke-lletî en’amte ‘aleyye ve ’alâ vâlideyye ve-en a’mele sâlihan terdâhu ve aslih lî fîżurriyyetî(s) innî tubtu ileyke ve-innî mine-lmuslimîn.

·        Anlamı: “Rabbim! Bana ve ana-babama verdiğin nimetlere şükretmeyi ve seni hoşnut kılacak sâlih ameller işlemeyi bana nasip et. Soyumdan gelenleri de sâlih insanlar yap. Tevbe edip senin kapına döndüm ve ben tam bir teslimiyetle sana boyun eğenlerdenim.” (Ahkaf Sûresi, 15)

09- Hem dünyanı hem ahiretini toplayan şeyi sana göstereyim mi? O halde Allah’ü Teâlâ'nın emirlerini gücün yettiği kadar yerine getirmeye çalış: “Ey insanlar, rükû edin, secde edin, Rabbinize ibadet edin, hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz!” (Hac:77)

10- Bütün her şeyin özünü göstermemi ister misin? “Allah’ü Teâlâ’ya inandım!” de, sonra da “Dosdoğru istikamet üzere ol!”

 

(Ahmet Muhammed Tâhûn)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)