Sâlatûl Fatih Sîğası

 Sâlatûl Fatih Sîğası

 

(Altı yüz bin salâvat gücünde ve Kuranı 6 kere hatim etme sevabı derecesinde salâvat)

اَللّٰهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلٰى سَــيِّــدِنَا مُحَمَّدِنِ الفَاتِحِ لِمَا اُغْلِقَ، وَالْخَاتِمِ لِمَا سَبَقَ، نَاصِرِ الْحَقِّ بِالْحَـقِّ، وَالْهَادِى إِلٰى صِرَاطِكَ الْمُسْتَقِيمِ، وَعَلٰى آلِهِ وَاَصْحَابِهِ حَقَّ قَدْرِهِ وَمِقْدَارِهِ الْعَظِيمِ

Okunuşu: Allahümme Salli ve Sellim ve Bârik Alâ Seyyidinâ Muhammedinil Fâtihi limâ Uğlika vel Hâtimi li mâ Sebeka Nâsırıl Hakkı bîl Hakkı Vel Hâdî ilâ Sıratıkel Müstekıymi ve Alâ Alihi ve Ashâbihi Hakka Kadrihi ve Mikdârihil Aziym.

 

Anlamı: Allah’ım! Kapalı olanı (Hz. İsa Aleyhisselâm ile kapanan vahiy kapısını) açan, geçmişte tüm gelip geçen (bütün enbiyanın nübüvvetine) son veren, hak ve hakikatle hakka destek olan, (insanları) senin dosdoğru yoluna ileten Efendimiz Muhammed Aleyhisselâm’a, onun aline ve ashabına, Onun yüce kadr-u kıymetince salât eyle, selâm eyle ve Onu mübarek kıl.

 

Fazileti ve Sırları:

Yüzyirmi bin salâvat-ı şerife gücünde olduğu mana âleminde Peygamberimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem tarafından bildirilmiştir.

Eski zamanda Kutbül Aktab Ahmed Ticani Kuddise Sirrûh hazretleri yakaza halinde bu salâvatın faziletini Hazreti Resulüllah Sallallahü Aleyhi Vesellem’e sorar:

Cevaben:

“Bir kimse salâvat-ı fatihi bir defa okursa zamanın başından salâvat getirenin okuduğu zamana kadar ins-ü cinin ve meleklerin getirdiği salâvata denk sevap kazanır. Günahları da bağışlanır.” buyurmuşlardır.

 

Hikmetleri:

1. Bu salâvat-ı şerife okuyanı cehennem ateşinden korur.

2. Kırk gün okuyanın tevbesi kabul edilir, günahları bağışlanır.

3. Cuma gecesi bin defa okuyan Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem ile görüşür.

4. Geçmiş zamanda zamanın Kutbu Muhammed el Bekri Kuddise Sirrûh Hazretlerine ait olan bu salâvat öyle büyük bir salâvattır ki Resulullah Sallallahü Aleyhi Vesellem’in mana âlemindeki beyanı ile ömründe bir defa dahi bu salâvatı okuyan kişi cehenneme girmez.

5. Mağrib sadatından bazısının nakline göre bu salât Allah’ü Teâlâ tarafından bir sahife ile Muhammed el-Bekri Hazretlerine indirilmiştir. Bu salâvatın bir defa okunması altı kere Kur’an-ı Kerim’in hatmine denktir.

6. Bu salâvata kırk gün devam edene Allah’ü Teâlâ bütün günahlardan tevbe nasib eder.

7. Her kim bu salâvatı Perşembe veya Cuma veya pazartesi gecesi bin defa okursa Resulullah Sallallahü Aleyhi Vesellem efendimiz ile uyanık halde buluşur. Ancak bu dört rekat namazın ardından okunmalı, Bu namazın birinci rekatında üç kere kadir süresi, ikinci rekatında üç kere zelzele süresi, üçüncü rekatında üç kere Kâfirun süresi, dördüncü rekâtında üçer kere muavvizeteyn (Felâk ve Nas Sûreleri) kıraat edilmelidir.

8. Bu salâvatın sahibi olan büyük kutub Muhammed el-Bekri Kuddise Sirrûh Hazretleri demiştir ki: Ömründe bir kere bu salâvatı okuyan cehenneme girerse Allah’ü Teâlâ’nın huzurunda beni yakalasın.

Yukarıdaki sözün sahibi olan zat Abdülkadir Geylani Kuddise Sirrûh Hazretlerinden sonra benim bu ayağım doğuda ve batıda bulunan bütün velilerin boynu üzerindedir. Diyebilmiş ikinci zattır. Bir kere kendisi Resulullahın Sallallahü Aleyhi Vesellem kabrini ziyaret ederken Resulullah Sallallahü Aleyhi Vesellem ona: Allah seni ve zürriyyetini mübarek kılsın diye hitab etmiştir. Şarani Kuddise Sirrûh, Şihab Kuddise Sirrûh ve Münavi Kuddise Sirrûh gibi birçok âlim bu zatı en mübalağalı ifadelerle medh etmişlerdir. (es-Savi, el-Esrarur-Rabbaniyye, sh: 45; Yusuf-u Nebhani, Efdalüs Salâvat, Salât no: 50, sh: 89-96 )

9. Ayrıca bu salâvat hakkında yine 120,000 salâvatı şerife gücünde olduğu mana âleminde peygamberimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem tarafından bildirilmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)