Kıyamete Kadar 70. Bin Meleğin Korumasında Olmak

 Kıyamete Kadar 70. Bin Meleğin Korumasında Olmak

Kıyamete kadar 70. bin meleğin korumasında olmak onların senin için istiğfar etmesini ister misin?

اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذ۪ي خَلَقَ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضَ وَجَعَلَ الظُّلُمَاتِ وَالنُّورَۜ ثُمَّ الَّذ۪ينَ كَفَرُوا بِرَبِّهِمْ يَعْدِلُونَ ﴿١﴾ هُوَ الَّذ۪ي خَلَقَكُمْ مِنْ ط۪ينٍ ثُمَّ قَضٰٓى اَجَلاًۜ وَاَجَلٌ مُسَمًّى عِنْدَهُ ثُمَّ اَنْتُمْ تَمْتَرُونَ ﴿٢﴾ وَهُوَ اللّٰهُ فِي السَّمٰوَاتِ وَفِي الْاَرْضِۜ يَعْلَمُ سِرَّكُمْ وَجَهْرَكُمْ وَيَعْلَمُ مَا تَكْسِبُونَ ﴿٣﴾

Anlamı: Hamd, gökleri ve yeri yaratan, karanlıkları ve ışığı var eden Allah’a mahsustur. Ama yine de kâfir olanlar (putları) rablerine eş tutuyorlar. (1)

Sizi (özel) bir çamurdan yaratan, sonra ölüm zamanını (ecel) takdir eden ancak O’dur. O’nun katında bir ecel daha vardır. Siz hâlâ şüphe ediyorsunuz. (2)

 O, göklerde ve yerde tek Allah’tır. Gizlinizi açığınızı bilir, neyi yapıp ettiğinizi de bilir. (3)

 

Efendimiz Sallahu Aleyhi Vesellem Buyuruyor.

“Her kim sabaha çıktığı vakit, Enam suresinin başından üç Ayeti Kerime okursa Allah'ü Teâlâ ona kendisini korumak üzere yetmiş bin melek görevlendirir ki, kıyamet gününe kadar o meleklerin yapacağı amelleri ona yazar. Şeytan her ne zaman o kişinin kalbine şerden bir şey atmak isterse yanında demirden bir kamçı olan bir melek yedinci semadan inerek onunla şeytan arasına bin perde koyar. Kıyamet gününe kadar o meleklerin amellerini ona yazar. Şeytan her ne zaman o kişinin kalbine şerden bir şey atmak istese, yedinci kat semadan, yanında demirden bir kamçı olan melek inerek onunla şeytan arasına yetmiş bin (70.000) perde koyar.”

Kıyamet günü Allah’ü Teâlâ o kuluna:

“- Ey İnsanoğlu! Gölgemin altında yürü, cennetimin meyvelerinden ye, Kevser suyundan iç, Selsebil suyundan yıkan, sen Benim kulumsun, Ben de senin Rabbinim. Sana ne hesap vardır. Ne de azap” buyurur.

(Kurtubi, Suyuti Dürrül Mensur)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)