صلاة الوصل Salât-ı Vasl

صلاة الوصل Salât-ı Vasl

 

اَلَّلهُمَّ بِكَ تَوَسَّلُتُ وَإِلَيْكَ تَوَجَّهْتُ وَمِنْكَ سَأَلتُ وَفِيكَ لَا فِي أَحَدٍ سِوَاكَ رَغِبْتُ لَا اَسْأَلُكَ سِوَاكَ وَلَا أَطْلُبُ مِنْكَ إِلَّا إِيَّاكَ اَلَّلهُمَّ أَتَوَسَّلُ اِلَيْكَ فِي قَبُولِ ذَلِكَ بِالْوَسِيلةِ الْعُظْمَى وَالْفَضِيلَةِ الْكُبْرَى وَالحَبِيبِ الاَدْنَى وَالوَلِىِّ المَوْلَى وَالصَّفِى الُمُصْطَفَى وَالنَّبِىِّ الْمُجْتَبَى مُحَمَّدٌ صَلَّى الله عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَبِهِ اَسْاَلُكَ اَنْ تُصَلِّىَ عَلَيْهِ صَلَاةً اَبَدِيَّةً سَرْمَدِيَّةً اَزَلِيَّةً اِلَاهِيَّهً قَيُّومِيَّةً دَيْمُومِيّةً رَبَّانِيَّةً بِحَيْثُ اُشْهِدُنِى فِى ذَلِكَ كُلّهِ غَيْرَ الْاَغْيَارِ كَمَا تَسْتَهْلِكُنِى فِى مَعَارِفِ ذَاتِهِ فَاَنْتَ وَلِيٌّ ذَلِكَ وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ اِلَّا بِالَّلهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ

Okunuşu: Allahümme bike tevesseltü ve ileyke teveccehtü ve minke seeltü ve fiyke la fi ehadin sivake rağıbtü la es’elüke sivake ve la atlubü minke illa iyyake. Allahümme ve etevesselü ileyke fi kabuli zalike bil vesiletil uzma vel fadıyletil kübra vel habiybil edna vel veliyyil mevla ves safiyyil Mustafa ven nebiyyil mücteba. Muhammedün sallellahü aleyhi ve selleme ve bihi es’elüke en tüsalliye aleyhi salaten ebediyyeten sermediyyeten ezeliyyeten ilahiyyeten kayyumiyyeten deymumiyyeten rabbaniyyeten bi haysü üşhidüni fi zalike küllihi ğayral ağyari kema testehliküni fi mearifi zatihi fe ente veliyyün zalike ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil aziym.

Kaynak: (Mecmuatü’l-Ahzab) 

Salavat-I Vasl Fazileti:

Bu salavat-ı şerifeyi okumaya devam edenler,

Dünyada mana âleminde, ahirette ise Allah’ın Resulü ve Habibi olan Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem’i görmek ve O’nun şefaatine nail olma bahtiyarlığına bi iznillah nail olacaklardır.

Sabah ve akşamları birer, üçer veya daha fazla okunması bir iksirdir. (Mecmuatü’l-Ahzab) 

Bu salavat-ı şerifeyi okuyan; dünyada mana âleminde, ahirette ise Allah’ın Resulü ve Habibi olan Efendimiz’i görmek ve O’nun şefaatına nail olma bahtiyarlığına bi iznillah nail olacaktır.

Allah Resulü Sallallahü Aleyhi Vesellem buyuruyor: 

“Kim üzerime bir defa salâvat getirirse Allahû Teâlâ o kimsenin on günahını giderir, on sevap yazar ve on derecesini yükseltir. On köleyi hürriyetine kavuşturmuş kadar ecre nail olur” 

“Kim bana günde yüz defa salâvat-ı şerife getirirse, Allahû Teâlâ onun yetmişi Ahiret’ine, otuzu dünyasına ait olmak üzere yüz hacetini yerine getirir.” 

“Her kim üzerime bir defa salâvat getirirse Allahû Teâlâ ona on defa rahmeti ile tecelli eder.” 

“Kıyamet gününde insanların bana en yakın olanları, üzerime en çok salâvat getirenlerdir.”


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)