Dilek Duası دعاء افتتاح الختم

 

Dilek Duası دعاء افتتاح الختم

 

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

اَلَّلهُمَ يَا مُفَتِّحَ الأَبْوَابِ، وَيَا مُسَبِّبَ الْأَسْبَابِ، وَيَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَالْأَبْصَارِ، وَيَا دَلِيلَ المُتَحَيِّرِينَ، وَيَا غِيَاثَ الُمُسْتَغِيثِينَ، وَيَا مُفَرِّجَ المَحْزُونِينَ اَغِثْنِى؛ تَوَكَّلْتُ عَلَيْكَ يَا رَبِّي، قَضَيْتُ فَوَّضْتُ فَرَضْتُ اَمْرِ إِلَيْكَ يَا رَزَّاقُ يَا فَتَّاحُ، يَا بَاسِطُ وَصَلَّى اللهُ علَى خَيْرِ خَلْقِهِ محَمَّدٍ وَآَلِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِينَ آمينْ

 

Okunuşu: Allahümme, ya müfettihal ebvab ve ya müsebbibel esbab ve ya mukallibel kulubi vel ebsar ve ya delilel mütehayyirin ve ya giyasel müstegisin ve ya müferricel mahzunine eğisnî, tevekkeltü aleyke ya rabbi kadaytü fevveztü faraztü emri ileyke ya rezzaku ya fettahu ya basitu ve sallallahu ala hayri halkihi Muhammedin ve alihi ve sahbihi ecmain! Âmin!

Anlamı: Ey kapıları açan ey sebepleri hazırlayan ey kalpleri istediği tarafa çeviren ey yolunu şaşıranlara yol gösteren ey yardım isteyenlere yardım eden ey mahzunları sevindiren Allah’ım. Ey rabbim sana tevekkül ettim, Ey rabbim işimi sana havale ettim, Ey rızıkları veren, ey her şeyi açan, ey her şeyi ferahlatan Yarattıklarının en hayırlısı Hz. Muhammed Sallallahü Aleyhi Vesellem’e ve onun al ve ashabına salat ve selâm olsun.

 

Açıklama: Bu duada bir sızlanış ve bir yalvarış vardır. Bütün kapıları açan Mevlâ’dan hayırlı kapılarının açılmasını, bütün iyi sebeplerin hazırlanmasını istemektedir. Kalpleri döndüren, gönülleri oluşturan Allah’ü Teâlâ’dan yardım istenmeli. Hakka yaslanmak, bütün iradeyi O’na terk etmek, rızkımızı verenin O olduğunu itiraf etmek lâzımdır. İşte daha buna benzer bir iyilikler hazinesi olan bu duaya devam etmek bizim manevî faydamızın en canlı bir tablosudur. Dualar bir vesiledir. Bunlar sayesinde bize istediklerimizi verecek olan Allah’ü zül celaldir. O’na sığınmak ve O’ndan dilemek lâzımdır. Ayrıca bu duayı abdestli okumak hususu tavsiye edilmektedir. Rivayetlere göre, Peygamberimiz hali hayatında bu duaya devam buyurmuş ve ashab-ı kirama da bu duayı tavsiye buyurmuştur. Bizim için hem maddî hem de manevî bir hazine sayılmaktadır. Allah cümlemize bu duanın ve diğer duaların faziletini nasip buyursun! Âmin!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)