Günahsız Ölmeye Sebep Beş Tevhid Zikri


Günahsız Ölmeye Sebep Beş Tevhid Zikri

لَا إِلَهَ إِلاَّ اللهْ والله اكبر، لَا إِلَهَ إِلاَّ اللهْ وحْدهُ، لا إلهَ إلاَّ اللَّه لاَ شَرِيكَ لهُ، لَا إِلَهَ إِلاَّ اللهْ لَهُ المُلْكُ ولَهُ الحمْدُ، لَا إلهَ إلاَّ اللَّه وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوّةَ إِلَّا بِالله
Okunuşu:
Lâ ilâhe illallâhu vahdehü vallâhu ekber.
Lâ ilâhe illallâhu vahdehü.
Lâ ilâhe illallâhu lâ lâşerîke leh.
Lâ ilâhe illallâhu lehu’l mülkü ve lehu’l hamdü.
Lâ ilâhe illallâh lâ havle velâ kuvvete illâ billah.

Anlamı: Bir olan Allâh’ü Teâlâ’dan başka hiçbir ilâh yoktur, Allâh’ü Teâlâ her şeyden büyüktür. Bir olan Allâh’ü Teâlâ’dan başka ilâh yoktur.
Allâh’ü Teâlâ’dan başka hiçbir ilâh yoktur, O’nun hiçbir ortağı yoktur.
Allâh’ü Teâlâ’dan başka hiçbir ilâh yoktur, mülk O’na aittir, hamd O’na mahsurdur. Allâh’ü Teâlâ’dan başka hiçbir ilâh yoktur, Güç ve kuvvet sadece büyük ve yüce olan Allâh’ü Teâlâ’nın yardımıyla elde edilir.

Fazileti: Ebû Hüreyre Radıyallahu Anh’dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasûlüllâh Sallallahü Aleyhi Vesellem parmaklarıyla beş (tevhid kelimesini) sayarak şöyle buyurmuştur:
“Her kim: Bu duayı: Bir gün içinde yahut bir gece içerisinde veya bir ay içinde söyle de sonra o gün içinde yahut o gecede veya o ay içerisinde ölürse, kendisi için günahları bağışlanır (günahsız olarak Allâh’ü Teâlâ’ya kavuşur.”
Bu duayı okuyan her türlü dünyanın dert ve tasasından kurtulur.
Her türlü hayırlı dileğin kabulü için okunur.
Katı kalplerin yumuşamasını isteyenler okuyabilir.
Bütün günahlarına affı için okunabilir.
Kaynak: (Hatib Tarihu Bağdat, no 597,2/181; Nesâi,es- Sümenü’l-kübra, no: 9773, 6/12; Şemsüddin Muhammed ibnü’l-Cezeri, el-Hısnü’l-hasin,sh:38,-Hazinetü’l-esrar hamişi)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)