Düşmandan Korunmak İçin Okunacak Dua

Düşmandan Korunmak İçin Okunacak Dua

 

İbn-i Ömer Radiyallahü Anh'den rivayet edilmiştir. İbn-i Ömer Hazretleri buyurdular ki: Resülullah şu kelimelerle dua etmeden bir meclisten kalkmazdı:

اَللَّهُمَّ اقْسِمْ لَنَا مِنْ خَشْيَتِكَ مَا تَحُولُ بِهِ بَيْنَنَا وَبَيْنَ مَعَاصِيكَ، وَمِنْ طَاعَتِكَ مَا تُبَلِّغُنَا بِهِ جَنَّتَكَ، وَمِنَ الْيَقِينِ مَا تُهَوِّنُ بِهِ عَلَيْنَا مَصَائِبَ الدُّنْيَا، اللَّهُمَّ مَتِّعْنَا بِأَسْمَاعِنَا، وَأَبْصَارِنَا، وَقُوَّاتِنَا مَا أَحْيَيْتَنَا، وَاجْعَلْهُ الْوَارِثَ مِنَّا، وَاجْعَلْ ثَأْرَنَا عَلَى مَنْ ظَلَمَنَا، وَانْصُرْنَا عَلَى مَنْ عَادَانَا، وَلَا تَجْعَلْ مُصِيبَتَنَا فِي دِينِنَا، وَلَا تَجْعَلِ الدُّنْيَا أَكْبَرَ هَمِّنَا، وَلَا مَبْلَغَ عِلْمِنَا،  وَلَا تُسَلِّطْ عَلَيْنَا مَنْ لَا يَرْحَمُنَا

Okunuşu: Allâhümme aksim lenâ min haşyetike mâ yehûlü beynenâ ve beyne meâsik. Ve min tâatike mâ tübelliğunâ bihâ cennetek. Ve mine’l-yakîni mâ tühevvınü bihi aleynâ musîbâti’d-dünyâ. Ve metti’na bies-mâ’ına ve ebsârinâ ve kuvvetinâ mâ ahyeytenâ. Vec’alhü’l-vârise min-nâ. Vec’al se’renâ alâ men zalemenâ. Vensurnâ alâ men âdânâ ve, lâ tec’al musîbetenâ fî dîninâ. Velâ tec’ali’d-dünyâ ekbere hemminâ ve-lâ mebleğa ilminâ. Velâ tüsellit aleynâ men lâ yerhamünâ.

Anlamı: "Allah´ım! Bizimle yasakların arasında engel olan; Sana saygı korkusundan bize bir pay ve bizi cennete kavuşturacak olan; Sana itaatten da bize bir pay ver. Dünya Musibetlerini bize hafifletecek olan bir iman kuvveti bize ver. Allah´ım! Bizi hayata kavuşturduğun kuvvetimizle, gözlerimizle ve kulaklarımızla bizi faydalandır ve bunu bizden geleceklere varis kıl. Bize zulmedenlere karşı intikamımızı al ve bize düşmanlık edenler üzerine bize zafer ver. Musibetimizi dinimiz hakkında yapma. Dünyayı en büyük gayemiz ilmimizin maksadı yapma. Bize acımayanları üzerimize musallat kılma."

Kaynak: (Al-Tirmizi, Davetiye Kitabı, Ali bin Hacer, No. 3502, El-Nese’i Al-Kübra, 6/106, Al-Hakîm, 1/528 ve İbn El-Sünni 445 No)

Not: Bu dua aynı zamanda meclisten kalkarken de okunur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)