Gerçek İslam Mektepleri


Gerçek İslam Mektepleri

01-  İslam Mekteplerinde her ders gününün birinci saatinde Ehl-i Sünnete dayalı din, ilmihal, Kur’an, ahlak dersi verilir. Bütün öğrenciler, en kısa zamanda en sağlam ve doğru ilmihal bilgilerini öğrenir.
02-  Bu dersleri icazetli din âlimleri ve fakihler sarıklı ve cüppeli olarak verir.
03-  Din dersi öğretmenlerinin pedagoji eğitimi görmüş olmaları gerekir.
04-  İslam mekteplerinde eğitim Osmanlıca ve Latince yazısıyla yapılır. Osmanlıcaya öncelik verilir.
05-  İslam Mekteplerinde Tevhidî eğitim verilir, Tevhid-i Tedrisat eğitimi verilmez.
06-  İslam Mekteplerinde beş vakit namazın, mektep camiinde, mektep imamının ardında cemaatle kılınması mecburidir. Zaruret olmadıkça farz namazlar münferid=tek başına kılınmaz.
07-  İslam Mekteplerinin idadî=lise kısımlarında üç dil, yani Osmanlıca Türkçesi, Arapça, İngilizce mükemmel şekilde öğretilir.
08-  İslam Mekteplerinde edebî, sosyal kültüre, sanata, keyfiyete ağırlık verilir.
09-  İslam mekteplerinde Japonya, Güney Kore, Tayvan, Singapur, Norveç, Finlandiya, İsveç gibi medenî ve başarılı ülkelerle ilgili projeksiyonlu dersler ve seminerler verilir.
10-  İslam mekteplerinde çok kuvvetli ahlak ve karakter terbiyesi verilir.
11-  İslam mekteplerinin kapısından içeriye haylazlık, serserilik, itlik, ahlaksızlık, uyuşturucu, seks konusunda terbiyesizlik, züppelik, kabalık, tulumbacılık, kendini bilmezlik, gurur kibir giremez.
12-  İslam mekteplerinin bütün öğrencileri küçük beyefendiler olmaya mecburdur.
13-  İslam kız Mekteplerinin talebelerinin hepsi tesettürlü olur ve bütün kızlar hanımefendi olmaya mecburdur. En ufak bir hafifmeşreplik, hoppalık, yılışıklık, şırfıntılık okuldan atılma sebebidir.
14-  İslam mekteplerinin mümtaz talebeleri henüz on altı, on yedi yaşlarında iken ilk eserlerini (tercüme, telif, fotoğraf albümü vs.) verirler, hacimleri küçük de olsa kitapları yayınlanır.
15-  Bazı İslam liselerinin Yıldız Porselen gibi dünyaca ünlü atölyeleri olur ve ürünleri meraklılar ve koleksiyoncular tarafından kapışılır.
16-  İslam mekteplerinde geleneksel millî sanatlar öğretilir ve her öğrenci bir sanat dalında uzmanlaşır ve ürün verir.
17-  İslam Mekteplerinde cemaat, tarikat, hizip, fırka, sekt propagandası, militanlığı, holiganlığı, fanatizmi yapmak kesinlikle yasaktır. Yapanlar mektepten tard edilir.
18-  Dünyanın her yerinden gazeteciler, tv ekipleri gelerek İslam mektepleri hakkında çekim yaparlar.
19-  İslam Mekteplerinin üstünlüğü, başarısı, vasfı düşmanlar tarafından bile kabul ve tasdik edilir.
20-  İslam mekteplerinin mezunları İslam’a, Ümmete, vatana, halka, devlete ve bütün insanlığa hayırlı ve etkili hizmetler yapar.
21-  Ne kadar agresif kafir ve münafık varsa bu mektepleri yıkmak için uğraşır ama yıkamaz.
22-  İslam mekteplerinde karma eğitim yoktur, buluğ çağına girmiş hiçbir erkek ve kız öğrenci birlikte okutulmaz.
23-  İslam mekteplerinde resim veya heykel, büst bulunmaz.
24-  İslam Mektebi öğrencilerinin kıyafetleri dünyanın en başarılı moda evlerinde İslam medeniyetine göre hazırlanır ve herkes tarafından beğenilir.
25-  Türkiye’nin yücelmesini, kurtulmasını; dine, millete, vatana, devlete ve bütün insanlığa hizmet etmek istiyorsak, böyle mektepler açmayı düşünmemiz gerekir. İyi niyetli olsalar da kapasitesi olmayanlar paraları olsa bile böyle yüksek mektepler açamaz.
26-  Kaliteli/vasıflı olmayan hiçbir mektep, camisi de olsa, içinde ezan da okunsa, öğrencileri namaz da kılsa, din dersi de okutulsa gerçek İslam mektebi olamaz.

Mehmed Şevket Eygi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)