Mübin (Hacet) Duası


Mübin (Hacet) Duası

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
سُبْحَانَ المُنَفِّسِ عَنْ كُلِّ مَدْيُونُ، سُبْحَانَ المُفَرِّجِ عَنْ كُلِّ مَحْزُونُ، سُبْحَانَ المُخَلِّصِ عَنْ كُلِّ مَسْجُونٍ، سُبْحَانَ العَالِمِ عَنْ كُلِّ مَكْنُونُ، سُبْحَانَ مَنْ جَعَلَ خَزَائِنَهُ بَينَ الكَافِ وَالنُّون، فَإِذَا قَضَىٰ أَمْرًا فَإِنَّمَا يَقُولُ لَهُ كُن فَيَكُونُ، فَسُبْحَانَ الَّذِي بِيَدِهِ مَلَكُوتُ كُلِّ شَيْءٍ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ
Bismillahirrahmanirrahim
Okunuşu: Sübhane’l-müneffisi an külli medyun. Sübhane’müferrici an külli mahzun. Sübhane’l-muhallisi an külli mescun. Sünhane’l-alimi bi külli meknun. Sübhane men cealae hazainehu beyne’l-kâfi ve’n-nun. Fe iza kada emren fe innema yekulü lehı kün feyekun. Fa sübhanellezi bi yedihi melekutü külli şey’in ve ileyhi türceun.”
Anlamı: “Ey her türlü borçtan kurtaran! Seni tenzih ederim. Ey her türlü hüzünden kurtaran! Seni tenzih ederim. Ey her hapisten kurtaran! Seni tenzih ederim! Ey her gizliyi bilen! Seni tenzih ederim. Ey bütün hazinelerini Kef harfi ve Nun arasında var eden! Seni tenzih ederim. O bir işi diledi mi ona “Ol!” der, o da oluverir. Her şeyin iç yüzünü bilen ve her şeyin melekûtunu elinde tutan, gücü her şeye yeten Allah’ı tenzih ederim. Her şey Ona dönecektir.
Fazileti: Mübin Duası; Dileklerin kabul olması için en güçlü dualardan birisi de belki birinci olan Mübin duasıdır. Yâ-Sin suresiyle ilgilidir. Bilindiği gibi Yasin Suresi, Kur’an-ı Kerim’in en çok okunan, okunması tavsiye edilen surelerden biridir.
Mubin duası adıyla bilinen bu dua bir çeşit hacet duasıdır. Dünyevi ve uhrevi her türlü dilek ve hacetlerin yerine gelmesi, sıkıntı, keder ve her türlü elemlerin gitmesi için niyet ederek okunur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)