Salâvat

Salâvat

Borcunu ödeyemeyen bir fakir, Ravza-i Mutahhare'ye gelip: “Ya Rabbi bana yardım et” Diye yalvarırken uyuyakaldı. Rüyasında Hazreti Peygamberimizi görüp durumu arz etti.

Efendimiz: “Falan yere git, orada bir zengin var, ondan borcun kadar parayı iste. Sana 300 dirhemi verir. İnandırmak için de, her akşam bana 10 salavat getirmeden yatmazdı, dün unuttu... Onu hatırlat da bu akşam getirsin” buyurdu.

Heyecanla uyanan adam, belki gördüğüm rüyada bir hayır vardır diyerek, zengin adamı araya araya buldu. Adamın evine vardığında onu, samanlıkta saman elerken gördü. Adam samanın içine beş kuruş düşürmüş onu bulmak için bütün samanı elekten geçiriyordu. Onun bu halini görünce, bu kadar cimri bir adamdan bir hayır gelmez ama yine de ben vazifemi yapayım deyip, Resûlüllah'ın selâmını tebliğ etti:

— Resûlüllah'ın sana selâmı var. Salavat getirmeyi dün akşam unutmuşsun, bu akşam söylesin buyurdu. Ben ise borçlu bir kimseyim benim borcumu ödemeniz için Peygamberimiz beni sana gönderdi, dedi.

Adamın çok hoşuna gitmişti. Peygamber Efendimizden selâm gelmesi... Ne dedi, ne dedi Diye adama üç defa tekrarlattı. Adam benimle alay mı ediyorsun? Diyerek gerisin geriye döndü. Fakat zengin olan, hemen önünü kesmişti: “Ben senin ağzından Resûlüllah'ın selâmını daha fazla duymak için üç defa tekrarlattım. Her söylemene üç yüz dirhem veriyorum. Eğer daha fazla söyleseydin her biri için üç yüz dirhem verecektim” dedi ve adama 900 dirhem verip gönderdi. (Alıntı)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)