İnsan İle Kardan Adam Arasındaki İnanılmaz Benzerlik

İnsan İle Kardan Adam Arasındaki İnanılmaz Benzerlik

 

Su her sıcaklıkta buharlaşabildiği için havada her zaman su buharı bulunur. Bir sıvının gaz haline geçmesi olayına Buharlaşma denir. Buharlaşma her sıcaklıkta olur ve buharlaşan sıvı, yüzeyinden moleküller kaybetmek suretiyle, yavaş yavaş buhar haline geçer. Sıvı molekülleri, buharlaşma olayı sırasında devamlı ve düzensiz bir termik hareket halindedirler. Birbirlerine ve bulundukları kabın çeperlerine çarparlar. Buharlaşma su yüzeyinden meydana gelir. Suyun su buharı haline gelmesine buharlaşma, su buharının tekrar su haline gelmesine de yoğunlaşma denir.
İnsan ile kardan adam arasında inanılmaz bir benzerlik vardır. Kardan adam her derecede buharlaştığı gibi insanın ömrü de her saniyede her nefeste buharlaşır yani azalır. Kardan adam güneşli havalarda fazla buharlaşır. İnsan da hastalık stres gibi olumsuz durumlarda fazla ihtiyarlaşır.
Kardan adam, fırtınada parçalandığı gibi insan da bir kazaya uğrayabilir.


Suyun buharlaşması, doğada bulunan bazı prensiplere göre gerçekleşen bir olaydır. Aslında işin moleküler boyutuna inilecek olursa, tıpkı canlıların adaptasyonu gibi suyun buharlaşması da; değişen çevre koşullarına verilen bir tepkidir. Yüksek sıcaklıkta su moleküllerinin enerjisi arttığından, aralarındaki bağlar zayıflayacak şekilde hareket ederler ve bu süreç suyun buharlaşması boyunca devam eder. Yani; gaz halinde moleküller arası bağlar yüksek enerji sebebiyle en zayıf durumdayken; bu bağlar sıvı ve katı hallere doğru daha da kuvvetlenecektir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)