Bir Dakikada Neler Yapılır?

Bir Dakikada Neler Yapılır?

01- 1 dakikada 5 defa “Fatiha suresini seri bir şekilde okuyabilirsin”. Fatiha suresini bir defa okumak 1400 sevaptır. 5 defa okununca bir dakikada 7000 sevap elde edebilirsin.
02- 1 dakikada on defa “İhlâs suresini okuyabilirsin”. 10 defa ihlâs suresi 3 Kur’anı Kerim hatmine bedel sevap kazandırır. Her gün bir dakikanı ihlâs suresine ayarsan ayda 300 defa senede 3600 defa ihlâs okumuş olursun. Bu da 1200 hatme bedel olur.
03- 1 dakikada “Allah’ü Teâlâ’nın kitabı Kur’an-ı Kerim’den bir sahife” okuyabilirsin.
04- 1 dakikada “Kısa bir hadis, kısa bir ayet” ezberleyebilirsin.
05- 1 dakikada 30 defa “Kelime-i tevhid “Lâ ilâhle illallah Mumahmmeden Rasülallah” söyleyebilirsin.
06- 1 dakikada 100 defa “Sübhanallahi ve bihamdihi” dersin. Denizlerin köpüğü kadar günah da olsa bağışlanır.
07- 1 dakikada 40 defa “La havle velâ kuvvete illâ billâh” dersin cennet hazinelerinden 40 hazine elde etmiş olursun.
08- 1 dakikada 60 defa “Estağfirullah el azim” dersin bağış ve affa nail olursun.
09- 1 dakikada 25 defa “İki cihan güneşi sevgili peygamberimize salâtu selam” söylersin! 250 sevap, 250 bağış ve 250 dereceye nail olursun. Şefaati Mustafa Sallallahü Aleyhi Vesellem’e nail olursun.
10- Bir dakikada “on Hadis-i Şerif” okuyabilirsin.
11- Bir dakikada “Esma-ül Hüsna’nın üçte birini, üç dakikada tamamını okuyabilirsin.” Her gün sabah namazından sonra yerinden kalkmadan ve dünya kelamı konuşmadan, Esmâ-ül Hüsnâ’yı bir defa okuyan kimse; o gün akşama kadar, akşam namazından sonra okuyan kimsede sabaha kadar şeytanın şerrinden, ani ölümden, her türlü kaza ve belalardan emin olur.
12- Üç kere Ümmet-i Muhammed duası “Allahümme eslih ümmete Muhammedin, Allahümme ferric an ümmeti Muhammed! Allahümme erham ümmeti Muhammed!” okuyabilirsin!
13- 1 dakikada “Dua, tefekkür, tezekkür yaparak kalbini inceleyen taatler”le olursun. Kalbin 1 dakikalık ameli, yerine göre bir ömre bedel olur.
14- 1 dakikada 2 sayfa (dini kitap veya faydalı kitap) okuyabilirsin.
15- 1 dakikada bir şiir veya 10 atasözü veya 10 kelâmı kibar okuyabilirsin!
16- 1 dakikada Telefonla anne-babamızı, akrabalarımızı, arkadaşlarımızı, eş veya dostlarımızı arayıp selâmlar, hatırını sorar, sila-i rahim sevabı alabilirsin!
17- 1 dakikada; bel, kol ve bacak kaslarını geliştirebilecek 1 dakikalık jimnastik yapabilirsin.

Muhterem kardeşlerim bu sayılan güzelliklere her gün bir dakikanızı ayırmak istemez misiniz?
“Hayatta bir dakika” ne kadar kıymetli oysa biz hayatımızı harap, zayi etmişiz.
Bir insan dakikada yaklaşık olarak 16 – 20 nefes alıyor. Eğer değerlendiremezsek bir dakikada aldığımız 16 – 20 nefesimiz boşa gider.
Hayatta bir dakika ne kadar kıymetli…
Oysa biz hayatımızı zayi etmişiz. Ömrümüzden nice yıllar akıp giderken bir dakikada kazanabileceğimiz şeylere bir bakın... Hele hele kaybettiğimiz şeylere bir bakın!
Televizyon başında saçma sapan filmler, reklâmlar, yarışmalar başında geçen saatlerimiz… Boş yere çene çalmalarımız… İnternet başında, maç başında, konser başında boşa geçen ömrümüz…
“Tövbeler olsun hatalarımıza, günahlarımıza, bilerek yaptıklarımıza, bilmeyerek yaptıklarımıza, boşa geçirdiğimiz zamandan kazandığımız günahlarımıza…”

(Bu yazıda alıntılar vardır)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)