Dünya 5'ten Büyüktür


Dünya 5'ten Büyüktür

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda dillendirdiği bu ifade uluslararası bir kampanyanın sloganı.
Birleşmiş milletlere üye ülkeler arasında güvenlik ve barışı korumakla yükümlü en güçlü organ olan BM güvenlik konseyinin veto hakkına sahip 5 daimi üyesine tepki olarak ortaya atılan düşüncedir.
Beş ülke yaptıkları her türlü ayrımcılığı, zorbalığı, yolsuzluğu saçma bir veto hakkıyla; BM güvenlik Konseyinin aldığı kararı geçersiz kılıyorlar. BM genel kurulu Siyonist İsrail’in soykırımlarının durdurulması için bir karar alıyor Abd bir veto çekiyor. Sonuç sıfır sıfır elde var sıfır. Rusya Çeçenistan’ı eziyor, sömürüyor. Birleşmiş Milletler karar bile alamıyor. Birleşmiş Milletler o zaman neye yarar? Hiçbir şeye… O zaman BM kime hizmet ediyor. Sadece beş ülke ve İsrail’e…
O zaman nerede kaldı Dünya Barışı? Mazlum milletlerin haklarını kim koruyacak? Beş ülke istediğini asacak, istediğini kesecek… Birkaç balinayı kurtarmak için dünya seferber oluyor. Peki, bu mazlum Filistinlileri, Çeçenler’i, Irak ve Suriye’deki masum Müslümanları, diğer mazlum halkları kim koruyacak? Onları kesen kessin! Yeter ki hırsızlar petrolü kolay çalsın!
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin antidemokratik yapısına dikkat çekmek için uluslararası kampanya başlatıldı... "Dünya beşten büyüktür" kampanyasının tanıtım toplantısı New York'ta yapıldı...
Türkiye'den Genç Siviller'in ortağı olduğu uluslararası bir sivil ağ tarafından iki yıl boyunca yürütülecek kampanya için New York'ta basın toplantısı düzenlendi.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yapısına itiraz olarak ortaya çıkan kampanya, 5 daimi üyesinin onayı olmadan adım atılamamasını eleştiriyor.
Toplantıda yapılan konuşmada, güvenlik konseyinin antidemokratik yapısının değişmesi gerektiğini ifade etti.
"Dünya 5'ten büyüktür" kampanyası için bir klip de hazırlandı. Alamet-i farika reklam ajansının hazırladığı, Serdar Erener'in yönetmenliğini yaptığı klip sosyal medyada da büyük ilgi gördü.
Kampanya çerçevesinde ABD ve Fransa başta olmak üzere birçok uluslararası yayın organına da ilan verildi.
İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan Birleşmiş Milletler kritik yayın organı olan Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi bulunuyor. Bu üyelerin birinin dahi vetosunun olması durumunda konseyden karar çıkamıyor. Yani 200'den fazla üyesi Birleşmiş Milletler'in Güvenlik Konseyi'nde sadece 5 üyenin söz hakkı bulunuyor.
İsrail'in Gazze katliamları ve Suriye'deki ölümler sürecinde de yaşandığı üzere ABD, Fransa, Çin, İngiltere ve Rusya'nın istediği dışında hiçbir karar alınamıyor ve adım atılamıyor.
Birleşmiş Milletler yasası acilen değişmeli, her millete eşit haklar tanıyan hakkaniyete uygun yeni bir Birleşmiş Milletler kanunu kabul hazırlanıp kabul edilmelidir.
Başka türlü Dünya Barışı sağlanmaz. 
(Bu yazıda alıntılar vardır.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)