Asker, Polisin Üzerine Yatarak Siper Oldu

Asker, Polisin Üzerine Yatarak Siper Oldu


Şırnak Silopi’de 25 Aralık 2016’ta bir operasyon sırasında yaralanan polis memuru Süleyman Yalçın’a siper olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Ertem, o an yaşananları ve duygularını anlattı.


"Askerimle gurur duyuyorum"


Jandarma Uzman Çavuş İsmail Ertem, o an yaşananları ve duygularını anlattı.
Evden çıkıp yolun karşısına geçmek isterken, Özel Harekât Polisi Süleyman Yalçın’ın teröristlerce açılan ateş sonucu yaralandığını ifade eden Ertem, şunları anlattı:
"O sırada polis ağabeyimize en yakın olan bendim. İlk müdahaleyi yaptım. Bina içine emniyetli bir bölgeye çektim. Sürekli konuşarak bilincinin açık kalmasını sağladım, tampon yaptım. Çatışma devam ediyordu. Hendek ve barikatlardan dolayı ambulans veya kobra araçları bulunduğumuz yere gelemedi. Bunun üzerine komutanlarımız tank yönlendirdi. Tank gelince arkadaşlarla beraber polis arkadaşımızı tankın üzerine, çamurluk kısmına yükledik. Sıcak bölgeden çıkana kadar tankın üzerinde 250, 300 metre gittik. O sırada terörist ateşi devam ediyordu. Süleyman ağabeyin üzerine siper oldum. Hendek ve barikatları geçtikten sonra, Süleyman ağabey zırhlı araca alındı ve hızlı şekilde hastaneye sevk oldu. Buradan da Adana'ya sevk ettiler, yarım saat daha geç kalsa şehit olabilirdi."

Bölgede istikrarın yeniden sağlanması için mücadele ettiklerini vurgulayan Ertem, "Bizim için başarı vatandaşın huzuru, halkın rahat bir nefes alması, hendeksiz, barikatsız bir ortamda yaşamaları, vatandaşımızın daima devletini yanında hissetmesi. Başarı insanımızın askerine, polisine rahat bir şekilde sarılıp konuşması ve bundan korkmaması" diye konuştu.

Uzman Çavuş Ertem'in komutanı Mardin Özel Harekât Tabur Komutanı Binbaşı Hüseyin Serin de askeriyle gurur duyduğunu belirterek, "Böyle yiğit askerlerin tabur komutanı olmaktan onur duyuyorum. Personelim eğitimlidir. Cephe hattında kimseyi geride bırakmaz. Kimseyi geride bırakmayız" değerlendirmesinde bulundu.


Tankın Üzerinde Yaralı Komisere Siper Olan Askerin Komutanıyla Konuşması Ortaya Çıktı:

Geçtiğimiz günlerde, Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir özel harekât komiseri yaralandı. Üç çocuk babası polis çatışma bölgesinden bir tank üzerinde uzaklaştırılırken bir asker ise üzerine yatarak siper oldu. Asker, birliğine geri döndüğünde tabur komutanı tarafından çağırıldı. Tabur komutanıyla kahraman asker arasında geçen konuşma son derece duygulandırıcıydı.
Cizre'de yaralanan özel harekât komiserinin üzerine siper olan uzman çavuşa komutanı:
-“Sen de vurulabilirdin!”
Deyince askerin cevabı:
-"Dört gün önce çocuğu oldu, yetim büyümesini istemedim!" Oldu.

Benim bir anam var!
Komutan yanına gelen askere yaralanan polisin üzerine yatarak kendini neden siper ettiğini ve kendisinin de bu olayda vurulabileceğini sordu. Asker ise “Abi” dediği polisin dört gün önce bebeğinin olduğunu ve onun yetim büyümesini istemediğini söyledi.
Komutan bunun üzerine askere:
-“Peki, senin kimsen yok mu?” Diye sordu.
Asker köyde yaşlı bir annesinin bulunduğunu ve başka kimsesinin olmadığını, ağlarsa annesinin ağlayacağını söyledi. Tabur komutanı ise askere bu vatanın ve milletin onun ailesini olduğunu ve hep yanında olacağını söyledi. Komutan ayrıca Mehmet isimli askere annesine telefon açtığında ellerinden öptüğünü iletmesini söyledi.

İşte O Konuşmalar
KOMUTAN:
-Ya seni de vursalardı!
ASKER:
-Komutanım o abimiz evli ve dört gün önce bir çocuğu oldu. Evladı yetim büyümesin istedim.
KOMUTAN:
-Senin kimsen yok mu evladım?
ASKER:
Yaşlı bir anam var köyde komutanım. Başka kimsem yok!
KOMUTAN:
-Olmaz mı evladım. Bu vatan, bu millet senin! Adın neydi senin?
ASKER:
-Mehmet komutanım!
KOMUTAN:

-Biz size boşuna Mehmetçik demiyoruz. Annemize selamlarımı ilet, ellerinden öptüğümüzü söyle…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esmaül Hüsna (Arapça- Türkçe) دُعٰٓاءُ اَسْمٰٓاءُ الْحُسْنٰى

Uzun Ömür İçin Dua

Şifa Salavâtı (Salavâtı Tıbbil Kulubi/Salâvatı Tıbbiye)